Hann duscha:)

Måste verkligen bli bättre på att uppdatera, haha :P men men
Igår var jag iaf ut till stallet och red Gladur, dock blev vi attackerade av bromsar så det blev en kort runda. Känns som att vi inte kommer mycket längre nu utan en tränare. Men får se vad det blir, Det är ju inte det billligaste att rida för tränare och nu har jag ju börjat rida för en, då vill jag fortsätta med det eftersom hon har "påbörjat" ett arbete med oss. så vill inte byta. 
Efter det gick jag ner och kollade på första lektionen på Finntorp, sen åkte jag hem eftersom jag var tvungen att duscha innan kl 20 då dom skulle stänga av varm vattnet. 

Idag  va jag först i skolan, på förmiddagen kollade vi på film och på eftermiddagen planerade vi ett nummer till talangshowen som är nästa vecka. Helt meningslös dag enligt mig, men men. 
Åkte iaf ut till Finntorp direkt när jag kom hem, fotade hästarna lite och hjälpte Agnes att ta in dem. 
Fick iaf rida Hedda idag, deppade ihop totalt då, har inte ridit honom på jättelänge och tycker verkligen inte om honom, visst jag är jättenöjd med passet, han gick verkligen jättefint och i en lugn takt. Mycket lugnare än vanligt. Men ändå känns det inte bra då Hedda och jag verkligen inte går ihop. 
Men men det gick skit bra och jag är nöjd med min insats. :)
Och precis som rubriken säger så hann jag hem och duscha innan varmvattenet försvann helt. :)
Mer bilder hittar ni på min bdb JeennieCarlsson då det tar så lång tid att ladda upp många bilder här :P




Rubrik??

Igåt vaknade jag vid halv 12 så hela min dag var typ förstörd :P haha
Vi 2 åkte jag iaf ut till Gunilla för att rida, på Tysken var planen, men när jag kom ut så ville båda döttrarna rida så jag fick ta mig deras gamla arabsto, eller hon är faktiskt bara 17, men väldigt stel. Hon heter iaf Ewian och va jättesöt. Lite läskig att rida dock :P haha, det gick antingen i slowmotion eller så började vi trava, men det ville inte jag. haha. 

Vi red ut på en mysig skritt tur på kanske en timme, det va väl första gången som Nathalie och Steffi fick stanna och vänta, haha, och kan ju säga att deras ponnysar inte går särskilt fort. :P haha
Vid halv 7 så åkte jag ut till Finntorp för att ha FRUST möte, dock kom det inte så många, men det va kul, vi satt mest och snackade skit då det troligtvis var vårat sista möte. Lite sorgligt men sant :/

Måste fixa bilder på dem hästarna också :P haha
HAr två filmer som jag vill visa :P haha
En när jag hoppar Cornet, den är inte jättebra då hon vill iväg men jag låter henne absolut inte springa som en idiot innan hindret, så hon gör lite dampryck ibland :P haha
http://www.youtube.com/watch?v=8CaAE80KBYU

Sen så är det en film när jag hoppar Tysken, då han inte är så utbildad så tycker jag att det gick skitbra!! :) haha
http://www.youtube.com/watch?v=WAhmpkXmYic&feature=feedu
Så det var det jag gjorde igår :)


Lördag

Skrev visst ingenting igår, hände iofs inget spec, men iaf :P haha
Började med att åka till Finntorp vid 7 och jobba, slutade vid 10 igen :)
Sen åkte vi en sväng till k-holm för att plantera blommer på gravarna och då åkte vi en sväng till willys också. 
Vid 21 kom Ewa och hämtade mig så åkte vi ut till Finntorp för att plocka in allr hästarna. 
Det var väl min skittråkiga lördag. 
Idag tänkte jag försöka åka ut till Gunilla och rida, ska höra med henne om hon har tid att rida ut en tur med mig kanske :)


Hästarna i mitt liv!

Heej!
Eftersom förra inlägget handlade lite om hästar i mitt liv kan man säga så tänkte jag faktiskt skriva lite om alla hästar som jag har fastnat för i mitt liv :)

Vi börjar väl från allra första början :)
Den första hästen jag var skötare på var Delicata, henne blev jag skötare på mest föra tt jag har för mig att det bara var hon som var ledig ;) haha, men hon var en söt c-ponny, korsningblandning. 
Tyvärr fick hon tas bort pga hälta hösten 2010. 
Hon var en så himla envis ponny, men hon älskaade verkligen att hoppa. kommer ihåg att hon helt plötsligt på lektionerna bara stannade och vägrade gå om inte en annan häst gick framför och "drog" henne, men på hopptävlingarna var det bara framåt som gällde. Har två cl rosetter med henne :)
Den första hästen som jag verkligen blev kär i är Lilleman. Han står på Finntorps ridskola och är ett litet Gotlandsruss. Hur underbar som helst :)
Anledningen till varför jag fastnade för honom var att jag fick rida honom väldigt mycket och så stog han mitt emot Dellan som jag var skötar på innan, det började med att jag skötte om både, men till slut bestämde jag mig för att byta skötarhäst till Lilleman ;) haha
Kommer ihåg när jag red honom precis när jag var nybörjare. Han drog ner huvudet hela tiden och jag började gråta för att jag blev rädd. Men jag fortsatte att rida honom och till slut vann jag! 
Han är bara för underbar :)
Efter att jag hade ridit i ungefär 4 år på ridskola så träffade jag på den underbara fjordingen Pyzen :) honom var jag ute och red ungefär 2-3 dagar i veckan, jag slutade då att rida på Finntorp för att rida honom. 
Jag tyckte det var skit kul att ha lite eget ansvar, men då jag och ägaren till honom inte riktigt gick ihop så blev det att jag åkte ut mindre och minder, till slut åkte jag inte ut någe alls. Där tog vår historia slut.
Efter Pyzen så letade jag medryttar häst en längre stund, men under tiden så började jag rida en halvblodsvallack i mon kompis stall, det var undetbara Pommery, "Pompom". Han var hela 1.68, tyvärr kunde jag inget när jag red honom så jag kunde inte riktigt utnyttja den kunskapen han hade. Men han lärde mig massor. Han hade tidigare i sitt liv tävlat mycket dressyr med din ägare. Idag är han ca 28 år gamal och bara går och skrotar i en hage. Tycker lite synd om honom, men han tycker nog att det är lite skönt att bara få gå och inte göra någe alls.
Saknar verkligen honom. <3
När Pompom började bli trött så började jag rida min kompis häst, en travare vid namn King Joyner, även kallas Jojje. som stog i samma stall, honom skriver jag mer om i ett eget inlägg då han hade en riktigt speciell plats i mitt hjärta och har fortfarande.
Forts följer... :)


Helg :)

Har inte haft så himla mycket tid att uppdatera den här veckan. 
I onsdags åkte jag ut till stallet på kvällen, kom hem vid 9 så orkade inte riktigt ;)
I går va vi på Nyby och hade examination i visa häst för hand, det gick as bra och fick Mvg :)
Idag var vi också på nyby för att ha ett dressyrryttartest som examination i ridning, det gick ap dåligt, fick dock Vg vilket var ganska förvånande, hatar att jag måste jemföra mig med andra hela tiden, när alla började rabla upp vad dem hade fått för poäng mådde jag sämre och sämre, hatar verkligen att vi får betyg i hur vi rider. Då jag har ridit en dag i veckan sen jag var 9 och jag började inte lära mig någe förens för typ 1,5 år sedan och dem andra i klassen har ridit i hela sina liv och jar egna hästar och kan träna på sina brister mer än vad jag kan. Men men, sånt är livet, är bara att acceptera och slipa på alla mina brister varje gång jag rider. 
Nu när Finntorp lägger ner så får jag försöka att rida på privat hästar och även där verkligen tänka på hur jag rider och kanske även träna för tränate ibland. 
Tänk vad livet vore enkelt om man hade alla pengar i världen och kunde köpa en gård med massa hästar. Jadu måste ju finnas en mening med att en del får  kämpa mer än andra, eller ??
Nä nu ska jag försöka att inte gå in djupare på det här, då blir det hela bara deprimerande!
För glädja mig med alla underbara människor som man har lärt känna inom hästvärlden. 

Måste bara påpeka en sak som är lite derimerande också.
Idag satt vi på ridskolan och snackade massa häst minnen, inte glada utan mer, "när jag vände mig om i hagen och gick därifrån för sista gången och visste att jag aldrig skulle få se honom igen"- minnen. Det slutade med att alla satt och bölade, fatta vad mycket man måste få ut av hästarna när man är beredd att satsa allt för att sedan behöva se sin absolut bästa vän försvinna för alltid. 
Jag har varit med om två gånger i mitt liv att behöva säga farväl, en gång rakt till hästen, andra gången efter att hästen dött. Det är det absolut värsta jag har varit med om.
Nä nu måste jag sluta innan jag börjar grina igen!


Cornet :)

Igår red jag hopplektion på lilla Cornet, tyckte att det var en passande utmaning sista hopplektionen för terminen :)
Det gick asbra!!
Jag började med att rida 20 minuter i ridhuset för att få kontroll på henne lite innan vi gick in på banan där hon såg alla hinder.
Hon kan ju bli riktigt het när det gäller hoppningen.
Så när vi började trava så va hon redan mjuk o så, då blev allting mycket enklare, sen började vi hoppa.
Och det gick så jävla bra!!
Visst hon ville springa iväg men jag var fast besluten vid att hon inte skulle få springa iväg, och jag kunde t.o.m. hoppa en hel bana i galopp utan att hon flippade ur, det enda som gick lite dåligt var i slutet när vi tränade på omhoppningsvängar, då såg hon ett hinder som vi inte skulle hoppa men sög tag i det och försökte dra iväg, men då stannade jag henne bara och styrde mot det hindret vi skulle till.
Ridläraren sa att om vi hoppade lite mer tillsammans så skulle vi passa riktigt bra ihop.
Det märktes verkligen hur mycket jag har kämpat med henne sen i julas. Har ridit dressyr på henne en gång i veckan så jag kände verkligen att jag hade kontrollen, även fast hon stänger av totalt ibland.
Det gällde att ta ganska mycket förhållningar på henne men man får absolut inte glömma att släppa efter, för så fort man släpper efter så slappnar hon av. Allt kändes verkligen så jävla bra, skönt att avsluta med ett så bra hopp pass iaf :)
Cornet ska dock säljas så är lite ledsen över att jag inte kommer kunna fortsätta henne efter sommaren. Hade jag pengarna och tiden skulle jag lätt köpa henne, men ibland går ju inte allt som man vill, men sånt är livet, tyvärr :/
Kommer faktiskt sakna henne väldigt mycket. Det är så himla kul att jag verkligen hatade att rida henne innan jag började rida henne själv och hittade knapparna på henne :)
Lite rörigt inlägg kanske haha ;P


Mina mål

Kom och tänka på en sak när jag gick hem från tåget idag, vad är mitt mål med livet egentligen?
Jag har alltide vetat att jag vill hålla på med djur, när jag började med hästar blev det självklart att det var just hästar jag skulle hålla på med, så var det bra. 
Men hur kommer det att bli? Det kan man ju inte veta, men jag kan berätta om det som länge har varit min dröm.
Allt började med att jag började rida när jag var 9 år gammal på Finntorps ridskola, i början var det liksom åka dit rida åka hem. Jag brydde mig aldrig riktigt. 
Det var nog när jag började i 6:an som jag verkligen började tycka det var kul att utvecklas inom ridningen :)
Jag gjorde ett upprhåll från ridskolan och försökte att ha medryttar häst, det fungerade något år, men sen blev det svårare och svårare att hitta hästar att rida. 
Så 2008 fick jag i julklapp att börja rida igen, så i januari 2009 var jag tillbaka på Finntorp igen :)
En väldigt dålig start, men när jag märkte hur mycket jag utvecklades på kort tid så fick jag upp ett helt annat ljus för det hela. 
Enda sen dess har jag velat jobba med hästar. Först visste jag inte riktigt hur, men efter ett tag blev det stall/hästskötare. Men med tanke på vilken skitgöra det är så vet man inte hur länge kroppen håller för det. Och nu har jag börjat förstå att det är skit kul att instruera personer. Tycker det är jättekul! :)
Så nu är mitt mål att bli ridlärare eller instruktör. Först tänkte jag gå hippologen på strömsholm, men nu har jag börja tänka på att gå på Vreta, men vet inte riktigt, känns som att Vreta är för "vanliga" människor så att säga, hippologen känns mer som att det är människor som har hållt på med hästar hela livet och är skit duktiga, som har tävlat en massa och sånt. 
Känns som att jag som aldrig ens haft en häst inte passar in där. Men vet inte riktigt.
En annan sak jag skulle vilja bli är beridare, men då måste man ha tävlat upp till Msv dressyr, och det är ju inte så enklet som sagt när man inte har en egen häst.
haha ursäkta det röriga inlägget, men det är så här rörig min framtid känns just nu :P haha
Kom på att om inget av det här fungerar så har jag ju lite att falla tillbaka på sålänge, ska ju ta hästskötar examen i trean. (om jag klarar den) :P haha


Söndag

Jag vet att jag sa att jag skulle ta det lugnt hela helgen, men igår messade Agneta och frågade om jag ville komma på en tömkörningskurs idag och det kunde man ju inte säga nej till, men utöver det så har jag tagit det lugnt. 
När jag var i stallet idag var det en som kom en med en jättebra idé som gjorde att jag äntligen kunde se ett ljus i det hela, vi måste verkligen snacka med kommunen om det här så Finntorp kan leva vidare :)

Iaf, tömkörningskursen gick ganska bra tycker jag :) Finns inte så mycket att säga där, jag tömkörde Cornet.
Ska nog ta och tömköra Gladur lite också, kan ju vara bra att inte sitta på honom när man ska göra allt med att få honom att gå sakta :)
Tog lite bilder i torsdags när jag var hos Gladur, så här kommer dom:)

Tog flera men orkar inte ladda upp dem :)


Sjuk :(

Har inte vart så himla taggad på att blogga, då jag är sjuk. 
Hade hela helgen full planerad, men nu blir det enbart plugga och ta det lugnt ist. 

I torsdags så red jag Först Gladur på morgonen det tycker jag gick riktigt bra, när han väl gav sig och inte sprang iväg.
Sen gick jag ner till Finntorp och hade min sista praktik dag, sorgligt. Nu börjar man inse att det snart är slut. :(
Red iaf Cornet, Gunilla var ute och fota och filma, så bilder kommer :)
På kvällen hade jag en igenridning så fick rida min underbara Galliano :) Älskar verkligen den hästen. Vet inte hur jag ska klara mig utan honom :(

Igår var det ridskoladag i skolan, (vi har det en gång i veckan) vi tränade på dressyrryttartestet som vi ska genomföra nästa vecka, red lilla Måns igen, jag ska troligtvis ha honom när vi genomför programmet. 
Vi ska även esamineras i visa häst för hand nästa vecka, hoppas verkligen på en snäll häst :) med inte allt för många tecken ;P haha
Direkt när jag kom hem så mötte jag upp Gunilla för att åka ut till Finntorp och kolla på hoppträning :)



Finntorp :(

Nu när dom har gått ut med det på hemsida så kan jag lika bra gå ut med det här också.
Detta är ett brev som går ut till alla ridande den här veckan, men vi ha ju även medlemar som inte rider,
Det är så himla sorgligt.

Finntorps Ridskola inför hösten 2011

Snart är vårterminen på ridskolan slut och Finntorps Ridklubb har under drygt ett och ett halvt år drivit ridskolan. Hösten 2009 övertog ju ridklubben driften av ridskolan efter att Finntorps gårds ägare Ulf och Anna-Lill Lorichs drivit verksamheten i 9 år.

Nu är det dags för ännu ett avsnitt i ridskolans historia att avslutas. Efter elva år på Finntorps Gård har Ulf och Anna-Lill bestämt sig för att sälja gården och flytta tillbaka till Värmdö och närheten till barn och barnbarn. I och med det står klubben för närvarande utan lokaler och/eller samarbetspartner för ridskoleverksamhet under ridskoleåret 2011-2012.

Vår stora förhoppning är förstås att det kommer en ny ägare som är intresserad av att själv fortsätta driva en ridskola eller att hyra ut stall, ridhus och hagar till klubben men det är något som vi självklart inte kan ta för givet. Eftersom vi inte vet hur snabbt gården kommer att bli såld, kan vi inte starta ridskolan i höst. Ridskolan hyr in hästar på årsbasis och klubben skulle få stora problem med placering av hästar och ekonomi om vi, i händelse av en försäljning, blir tvungna att avbryta verksamheten mitt under pågående ridskoleår.

Finntorps Ridklubb kommer att finnas kvar som förening och styrelsens målsättning är förstås att återigen få igång en ridskoleverksamhet någonstans i kommunen. Kanske med en ny ägare av Finntorps Gård. Kanske med en ny samarbetspartner någon annanstans i kommunen. Kanske med kommunens hjälp. Skam vore väl om inte Flens kommun skulle ha en ridskola med tillgång till ridhus. Idéer och hjälp från er medlemmar/föräldrar är välkomna.

Från styrelsens sida vill vi betona att vi hela tiden haft ett gott samarbete med och fått mycket hjälp av Ulf och Anna-Lill under tiden vi drivit ridskolan. Utan deras hjälp hade det aldrig gått. Vi har också tidigt fått information om deras planer och har under en tid kunnat diskutera en lämplig lösning av situationen. Tyvärr ser styrelsen just nu inte någon hållbar lösning för fortsatt verksamhet i höst.

Vi hoppas verkligen på att någon köper som vill fortsätta driva ridskola.


Finntorp

Idag red jag Cornet på lektion. Mathias blev nog lite chockad när jag frågade om jag kunde få henne ;P haha
Men tycker att det gick riktigt bra faktiskt. Allt blir ju lite svårare när man har 6 st andra att tänka på i ridhuset. Var ju tvungna att vara inne då det spöregnade. 
Vi hade bom övningar idag, tycker att hon skötte sig jävligt bra, t.o.m när vi la till galopp, i vanliga fall brukar hon flippa ur då. Men det gick bra :)
I slutet kom hon ner i en riktigt låg form. Tycker verkligen om den hästen alltså, kommer sakna henne :/


Mvg :)

Idag har det inte hänt någe alls typ, började med att åka till skolan lagom trött efter helg. 
Började med fall två i vårat sista projekt, alltså sista uppgiften innan lovet!! :D
Det ska vara inlämnat senast söndag v. 21. sen ska vi inte ha någe mer i skolan :)
Iaf sen hade vi matte och engelska, vi hade muntliga nationella i engelska, och min grupp fick Mvg :)
Sen hade vi också matte prov, där jag också fick Mvg :P haha Har haft alla rätt på alla matte prov sen jag började ettan ;) Faktiskt ganska nöjd :D
När jag kom hem så gick jag på en arbets intervju inför sommar jobb :) Kändes ganska bra.
Det ända kravet var att jag var tvungen att vara nykterist under dom tre veckorna :P haha
Men dom skulle iaf ringa imorrn eller på onsdag så vi får se :)
Mer än så har jag typ inte gjort idag, försökt att plugga lite ;P haha


Söndag

Idag gick jag upp vid 9 för att åka till Eskilstuna vid 10. 
Först var vi ute vid tuna park och kollade runt lite, vi va inne på skopunkten och köpte skor, jag köpte två par för 100 kr, helt okej köp :P haha
Sen gick jag in på BR för att köpa en present till Fia som jag jobbar med i stallet, hon "samlar" på en sorts djur som man kan köpa där ;P haah vet inte vad som heter, någe tyskt märke iaf. köpte en häst en hund och ett dressyr sett till hästen. 
Sen gick jag in på gallerix för att köpa en fin ram som man kan ha flera bilder i, den ska Mimmi få, men massa fina bilder från stallet :)
Ni får bilder på allt imorrn, när vi hade kommit hem så åt vi, sen åkte jag direkt ut till Finntorp för att ha möte, det var ett möte med blandade känslor tror jag, men vi ska iaf göra en aktivitet den 29 maj, och det ska bli den bästa någonsin!!!
Efter mötet drog jag upp till Gladur för att rida, saknade verkligen motivation idag, men det blev bättre när jag kom ner till banan. Han var jätte jobbig i början, men det tror jag var för att ägaren hade ridit honom i torsdags, och hon visste inte riktigt vad hon skulle göra när han blev jättejobbig så han hade vunnit över  henne, så han försökte väl med mig med. 
Men det lyckades han inte med. När jag tyckte att det räckte och han var tillräckligt lugn så hoppade jag av och gick tillbaka för att inte sabba allt genom att va lat och rida. 
Sen när jag var kalr där uppe va det bara att vandra ner till Finntorp igen, för att därifrån ta moppen hem igen :)
Händelserik dag alltså :P haha
Nu sitter jag här och borde plugga till matteprovet imorrn, men vad gör man när man inte orkar :P haha
Han har blivit så jävla fin i kroppen min lilla älskling :)
Lilla Hedda som sprang efter Patricia för att få gräs, haha
Och lilla Gladur :) <3


Tysken

Va ju som sagt hos Gunilla idag och red igenom en av deras ponnysar, Tysken. Eller som han egentligen heter Oskar 211, han är importerad från Tyskland därav namnet.
Meningen var ju som sagt att jag skulle rida igenom honom, men eftersom han inte riktigt har den konditionen som krävs så tror jag att det måste tas i omgångar :) 
Men det som jag fokuserade mest på va att mjuka upp honom i sidorna, då han är jävligt bra på att rakställa sig i hörn och på volt. 
Han behövde väldigt mycket stöd av innerskänkeln, men tycker faktiskt att det gick riktigt bra till slut, dock så är deras bana väldigt sne då dom inte har gjort klart den helt än, så när det går i uppförsbacke så fick han verkligen jobba, märktes väldigt väl att han tyckte det var jättejobbigt, 
sen i nerförsbacke la han sig helt på bettet så där blev det att korrigera honom så att han tog upp huvudet, hellre att han jobbar på bakifrån än att han går helt i hundra procentig form.
Han böev ju lite sur på mig när jag använde mig av ett dressyrspö, hon studsade litegran, men när jag hade ridit honom ett tag så fick Nathalie hoppa upp (hans ryttate, gunillas unge) och känna på honom. Man såg på honom att han direkt tänkte att haha nu behöver jag inte jobba längre, men då fick han tänkta om :P haha, eftersom jag tjatade på honom blev hon jättearg när det gick dåligt, så hon blev konsekvent i ridningen, lyssnade han inte så la hon till spöet och han blev riktigt sur, men hon bara fortsatte att jobba honom. Det både hon och han har svårt med är böjningen. Han genar eftersom han vet att han kan. Men det kunde han inte sen :) haha
Tycker att Nathalie verkligen skärpte till sig och blev arg på honom när han inte lyssnade. Han gick riktigt bra i slutet :)
Ursäkta den extremt långa texten :)


3-års test!

Hann aldrig blogga igår, då jag åkte direkt ut till stallet när jag kom hem och kom hem vid halv 10 och skulle då duscha och sova efter som jag skulle upp halv 5 imorse.

Men iaf, igår red jag på Nyby, red lilla Måns igen. 
Vi ska snart ha examinationer så vi övade på att visa häst för hand och så red vi igenom dressyrryttartesten som vi ska rida :) Tycker att det gick riktigt bra, vi fick bara "dumma" hästar

Kom hem till Flen kvart i 5 då hämtade morfar mig vid station och skjutsade ut mig till stallet.
Där hade jag lektion för Patricia och Veronica, gick inte så bra då jag va lite på dåligt humör. Men vi gör ett nytt försök :P haha, 
Becca sov här eftersom bussen gick 05.14,

Idag va vi till strömsholm på 3-års testet, det var faktiskt kul att se, dock är det lite synd att hästarna blir så hinmla påfrestade i så tidit ålder, man såg på ridproven att dem inte riktigt var mogna för det hela, dem fick longera nästan alla hästar innan ryttaren satt upp. Så länge man tar det lugnt är det väl ganska okej. Men tar ju faktiskt hänsyn till att hästarna fortfarande inte är färdig utvecklade, men tycker domaren var väldigt snål med poängen. 
Jag o Becca fick skjuts av en klasskamrat till stan så vi hann med 1 bussen, båda sov hela vägen till Flen :P haha

Jobbar ingenting fram tills sommarlovet nu, så jag har äntligen sovmorgon varje lördag :)
Måste tyvärr börja leta efter ett nytt helgjobb till hösten, ingen som vet någe kanske ??
Vet ett ställe jag kan fråga men man vet ju inte om man får någe. 

 

Då vet ni vad jag har hållt på med dem senaste dagarna :)