Tjenare!

Ursäkta den dåliga uppdateringen, men är nere i Flyinge och har inte haft någe tid över till bloggen, har jag haft tid så har jag sovit ;) haha
.
Men åker hem imorgon igen och jobba lördag som vanligt, men på lördag eftermiddag ska jag väl ev kunna uppdatera er lite, om jag inte sover vill säga ;)
.
Vi har iaf besöka diverse hästbutiker och jag har inhandlat det sista inför Bobos och min första start på tisdag. Nervös? ja skapligt, :P haha kommer ju tabba mig som vanligt, men men det går som det går helt enkelt :P
 


...

Ja ni, uppdateringen går verkligen upp och ner nu för tiden. Har väl inte skrivit sen i typ tisdags?
.
Aja, jobbade iaf i onsdag och det kändes väl lite lagom segt sådär, men ändå va jag snabbare än vanligt ;) haha hur nu det kunde gå till, men åkte hem och hämtade ut mina efterlängtade stövlar efter jobbet :) och som jag misstänkte fick jag inte på dom :P haha men det va ju bara att lämna in tänkte jag. Dock va skomakaren sjuk och har stängt tills på lördag. Typiskt att det händer när just jag ska dit, vilket händer en gång var tionde år typ. Men men inget att göra åt, får ge morfar diriktiv så kanske han kan lämna ner dom på måndag då jag är borta hela dagen och sedan åker jag till Flyinge på tisdag och kommer hem fredag. Sen tisdagen efter är det tävling så skulle gärna ha dom då. Aja vi får se hur det blir med den saken helt enkelt.
Åkte iaf tillbaka och plockade in hästarna igår också, så passade på att rida ut en sväng på Rune, vi galoppade lite. Han bestämde sig även för att i stort sätt allting var farligt.
.
I dag tog jag en välförtjänt sovmorgon och va faktiskt hemma över lunch och åkte sen till stallet, vilket inte hänt på länge :P Longerade Bijou ute i paddocken i snön, riktigt effektivt! :) Följde med Lisa på en dressyrtävling idag. Hon tävlade Qaprilli och det gick helt okej, deras första tävling på kandar!
Rune fick vila idag vilket betyder att nu är det ridning/longering alla dagar fram tills jag åker typ. Kanske ska göra ett schema så jag får ihop det :)
Imorgon: Troligtvis ridhus efter kursen och dylikt. Rider med på en kurs vid 5 och hinner inte ta Rune innan det så jag jobbar till 4.Bijou ska hinnas med också. 
Lördag: Skogen efter jobbet
Söndag: Följer med Lisa på tävling, så antingen skogen i mörker när vi kommer hem eller ett lätt pass i rudhuset.
Måndag: Longering på banan eller ett pass i ridhuset då jag inte har möjlighet att rida förens halv 8 kanske.
Tisdag-Fredag har Emelie honom och på lördagen kommer Helena hem igen, :)
.
Så har det sett ut och kommer se ut dom närmsta dagarna, blir ett tråkigt inlägg utan bilder ;)


Blickar framåt!

Just nu ligger jag nog och sover om jag känner mig själv rätt, eller så kanske jag är vaken och mår som jag förtjänar ;)
.
Men tänkte iaf skriva att just nu känns det som om livet äntligen rullar på som det ska igen.
Jag va nere i en svacka för några veckor sen som gjorde att jag började grina istörts sätt för allting. Spelade ingen roll vad någon sa, jag tog allt på fel sätt och allt blev bara pannkaka. Men som ni vet så är jag sån som adrig skulle lägga mig ner och ge upp, utan jag fortsatte och umgås med alla underbara människor, gick till skolan och jobbet och  nu känns den som om allt vänt. Jag är så himla glad ingenting, allting känns möjligt, oroar mig inte lika mycket för framtiden utan lever mer i nuet och det känns så himla bra.
.
Jag har alltid varit den som sagt till alla andra att rycka upp sig, inget kunde någonsin få mig ner i en svacka, grina för saker som inte betydde något för mig är inget som någonsin hänt mig, men nu kände jag att det är faktiskt inte så svårt att komma till en gräns där allting bara rasar. Vad som gjorde det för mig kan jag inte svara på, tror att jag helt enkelt är en person som tänker alldeles för mycket istället för att just leva i nuet. Jag tänker alltid ett år framåt, vad gör jag då? ska jag plugga vidare, jobba, flytta hemifrån? ja allting på en gång och visst det kan ju vara bra att planera sitt liv framöver, men just nu trivs jag så himla bra med mitt liv så jag vill inte förstöra det geonom att tänka så och må dåligt över det. Jag vet på ett ungefär hur mitt liv kommer se ut framöver och det nöjer jag mig med just nu! :)
.
Ni som orkade läsa, bra gjort! Vet inte om jag hade orkat läsa själv ;) haha
Ni ser ju själva hur mina tänkar kan snurra ihop det ibland. Nu tänker jag lägga ner allt vad funderingar heter och ha en helt awesome studentkryssning med alla mina underbara vänner! :)
Livet när det är som bäst!
Ren glädje! :D


Studentkryssning!

Nä ni, nu är jag helt klar(tror jag) och redo för att Becca ska komma och hämta mig och resten av gänget, sen drar vi vidare mot Eskilstuna och bussen för att åka upp till Stockholm. Natten kommer att spenderas med massor av underbara personer på en båt! Kan det bli bättre? :)
Ni kan ju bara tänka er hur roligt vi kommer ha när ni ser dessa bildern ;) haha
Ber så hemskt mkt om ursäkt för hur jag ser ut :P



Söndag

Körde igång klockan 6 idag med för att hinna med allt innan årsmötena.
En lång dag helt enkelt. När mötena väl var avklarade hänge jag med Lisa ut på en tur med Rune.
När vi var tillbaka från vår uteritt i mörker så var det bara att börja med nästa häst, lilla Bijou. Henne tömkörde jag inte och hon va så himla fin, som alltid!
.
Imorgon är det äntligen dags för studentkryssning, men innan det ska jag iväg till Sara-lis stall för att mocka år henne sen hem fixa det sista och kanske packa lite kan ju vara bra :P haha
Nä ni nog tjatat från min del, sova vore ju en underbar idé med tanke på allt som ska fixas imorrn :)
.
Så här såg det ut när jag kom till jobber i fredags :P
+ graderna är äntligen här!!
 


Lördag

Börjde klockan 6 som vanligt, tycker att dagen gick så himla fort. Brukar känna lite segt att gå upp och veta vad man har framför sig, men gårdagen verkligen flög förbi! Roligt :)
Efter jobbet motionerade jag Bijou, blev lite longering i ridhuset eftersom jag inte vet när hon rörde på sig sist, tömkör gärna inte en superpigg häst ;) haha
Men hon va jättefin och det är så kul att jobba med henne då hon verkligen älskar det och lyssnar nästan lite väl mycket ibland :P
.
När jag kom hem blev det dags för lite Ben & Jerrys! :)
Och kvällen avslutades med sconespizza, riktigt gott, det blir det att göra fler gånger! :)
 


Helgen som gått

Dessa tre dagar har gått riktigt fort och jag har spenderat 90% av tiden i stallet.
.
I fredags jobbade jag hela dagen och när jag väl var färdgi drog jag och Rune ut i skogen med Svante och Strong. Red inte så långt då det blev mörkt.
Efter det hade jag laddat batterierna och tog ett dressyrpass på Bobo. Testade ett annat bett och red exakt samma övningar som på Pia träningen och han blev så himla fin!
Körde igenom LB:1an några gånger och hade det varit tävling hade vi nog blivit placerade iaf! Herregud säger jag bara, en sån känsla som man kan leva på hur länge som helst! :)
Ville inte sluta rida!
Här har ni äntligen en bild på Rune! :)
Det är långt ner till marken kan jag lova! ;)


Yes!

Nu är stövarna betalda och hon skulle skicka dom imorgon! :)
Troligtvis kommer jag behöva lämna in dem för att lästa(?) ut dem då dem säkert är lite för små, men hellre det.
Dem första stövlar jag har hittat som är rätt storlek i foten med något försmå i vaden. Alla andra som jag hittat som är bra i foten är alldeles för stora i vaden.
Nu hoppas jag bara på att dem ser lika snygga ut när jag får hem dem ;)


Stövlar

Nu håller alla tummarna för att jag får mina efterlängtade stövlar!


Legolas

Idag red jag Legolas på specialidrotten. En riktigt roligt häst. Jag trodde verkligen att han skulle vara mycket mycket svårare än vad han var. Visste han va ju svår, men inte så mkt som jag förväntat mig. Men han va som sagt jätterolig.
Dock va det väldigt lätt för mig att fastna i handen då han gärna lägger sig på, när man väl hamnat i det läget gasade han på rätt bra och man va helt låst. Men det vart bättre eftersom lektionen gick och Marie varkade tycka att det gick bra iaf :)
En häst jag gärna rider fler gånger, dock inte hoppa! :P haha


Veckoschema

Nu är jag hästvakt åt Rune ett tag då Helena är i Thailand(inte alls avundsjuk!)
Men då krävs det lite planering i mitt ostrukturerade liv för att jag ska få ihop allt, och nästa vecka har jag hela två pållar att sköta om :) Som tur är har jag ju lov så hinner rida och fixa på dagarna :)
Ska försöka rida ut så mkt som möjligt.
.
Idag: Borstade och pussade på Rune då det va alldeles för mörkt för uteritt och ridlektioner i ridhuset
Torsdag: snabbt hem efter skolan för uteritt innan det blir mörkt
Fredag: Jobbar jag ev, så får se om jag hinner med att rida ut innan det blir mörkt.
Lördag: En annan tjej kommer och tömkör honom. Motionera Bijou på något sätt troligtvis longera.
Söndag: jobb + årsmöte så får de om jag hinner rida Rune innan det blir mörkt annars blir det lite lätt arbete i ridhuset, + tömköra Bijou.
Måndag-Tisdag: Studentkryssning!!! :) (Emelie har Rune) Bijou vilar.
.
Resten planerar jag när jag kommer närmare, Bijou har jag hela nästa vecka och Runa fram till 3 mars, men jag är ju i Flyinge 26 feb-1mars så då kommer en tjej som heter Emelie och tar honom.
Roligt när det är fullt upp :)
 


Hoppträning

Hoppade Rune igår igen :) Gick väl lite bättre än förra gången, men det är så ovant för mig att hoppa en så stor häst ;) Han hoppar verkligen med ryggen också vilket gör att det känns lite roligt :) haha
Jag är ju van med Sigge och han hoppar mig ur sadeln ibland också, men är typ hälften så liten i kroppsmassa så det är ju inte alls lika extremt :P haha
Men Rune är så himla rolig att hoppa då  det känns lite som att det bara är att styra, han är liksom ute och hoppar med mig, Han vet precis vad han ska göra, underbar!
Ska se om någon kan filma nästa gång :)
Dock kommer jag inte kunna hoppa på tre veckor :( Men ska se om jag kanske kan hoppa för Lisa någon dag ist ;)
.
Har ju fortfarande inte tagit en bild på honom, får försöka fixa det under dem närmsta dagarna :)
.
Hoppade Bolle innan på ridskolelektionen och han va jättefin! Hoppade super och jag kunde reglera honom lite som jag ville, inom hans gränser så att säga ;) haha Men superfin va han iaf!


Som vanligt..

Jag ska nog sluta lova er inlägg, då det aldrig händer ;) haha
När jag väl sitter vid datorn somnar jag nästan, men idag åkte jag hem tidigt för attb ta det lite lugnt för det tycker jag att jag förtjänar ;)
.
Helgen skulle jag berätta om, är ju inte så intressant förutom att Ylva har flyttat :(
I lördags kom hon och hämtade Dino och just nu är det ett stort tomrum i stallet! Ingen Dino som skrapar tänderna mot gallret så fort han vill ha uppmärksamhet, ingen Dino som gör alla hoppträningar till något dunderroligt, genom att fara fram som en pansarvagn och knappt veta vart han har sina ben. Men framförallt ingen glad Ylva som är i stallet längre! :/
På helgerna när jag jobbar va det en höjdpunkt på dagen när Ylva kom ut, så himla skönt med folk som istort sätt alltid är glada! :)
Hoppas iaf att Ylva och Dino får det bra hemma i Värmland och att han sköter sig utan vårt underbar ridhus ;) haha

Underbaringar :)
Det här kommer man sakna lite ;) haha när bommarna efter Dinos fina hopp flyger åt alla håll :P


Uppdatering

Jag hade värsta bloggsuget igår och idag men blev aldrig av att jag skrev någe då det kom saker emellena hela tiden ;)
Men nu är jag alldeles för trött för att tänka men hoppas jag orkar/hinner uppdatera er lite imorgon istället :)
.
Hoppas ni allihopa haft en bra helg, min har väl varit lite blandad kan man säga. Men mer om det imorgon kanske?
.
Själv säger jag god natt! :)


Dagen

Idag gick jag upp halv 6 för att infinna mig i sallet halv 7.Fodrade båa stallen, sen packade jag åt mig och Bobo och när han ätit upp förberedde jag honom för av resa. Hann dock inte knoppa men snälla Lisa fixade det på plats så han var riktigt tjusig med vitt schabrak och marinblå lindor :)
7.45 begav vi oss till Eskilstuna för Dressyrträning för Pia Fältt. Det gick ju sådär, men det kan ju inte alltid gå bra ;)
Kan ju berätta övningarna vi gjorde, vi jobbade mycket med grundartbete och det är alltid nyttigt att gå tillbaka till grunden.
Vi började med att rida fram helt själv i alla gångarter.
Sen fick vi börja med att checka av dem vändande hjälperna genom att göra serpentiner in till medellinjen på långsidorna, alltså ganska snäva serpentiner. Det gick väl sådär, men gick bättre och bättre.
Sen övergick vi till att checka av gas och broms, genom att vid varje bokstav sakta av till skritt två steg och komma fram i trav igen, efter det skulle vi bara korta trav steget vid varje bokstav genom att göra en halvhalt. Det här gick betydligt mycket bättre med Bobo :)
Sen skulle vi checka av dem sidförande hjälperna, så vi red en stund och vände halvt igenom hela tiden. Det gjorde vi bara en liten stund, sen över gick vi till att sätta ihop typ allting, genom att gå in på volterna. 
på den öppna delen av volten skulle vi flytta ut rumpan och när vi kom ut mot väggen skulle vi fatta galopp galoppera några steg bryta av till trav och flytta ut rumpan igen.
Efter det övergick vi till att galoppera längs fyrkantspåret två meter innanför för att kontrollera rakheten i dem, här va Bobo jättefin och galopperade på jättefin och kändes riktigt mjuk i kroppen. Vi ställde sedan hästarna inåt halva långsidan och utåt halva. Det gick inte lika bra, men hyffsat iaf ;)
.
Ja det kan ju inte alltid gå som man vill, men det va jättekul att jag fick ta med Bobbsilo på en träning, eftersom vi ska ut och tävla sen är det ju bra att se hur kan beter sig borta :)
Lisa filmade lite så kanske kan lägga ut det sen när jag får det om det går att visa vill säga :P