Tillbaka :)

Så nu är jag äntligen tillbaka och bloggar igen, såg att flera vart inne och kollat bloggen även fast jag inte har uppdaterat det är kul :)
.
Den här veckan har varit så jävla underbar, saknar alla underbara människor så in i helvete.
Tack alla för att ni gjorde den häsr veckan till den bästa på hela sommarlovet :)
.
Igår när det var läger avslutning så förstod jag verkligen att detta var det absolut sista som hände på Finntorp genom Anna-lill och Uffe, det tog ganska hårt på mig, så fick faktiskt gå in på toaletten en stund. :(
Och det blev absolut inte bättre när alla ungar började gråta också. 
Jag tog hand om grupp ett hela veckan och det var dom yngsta, och under veckans gång kunde man verkligen se förbättringen på allihopa :). Dom va så jävla duktiga. (det va grupp 2 också, men såg nästan aldrig dom rida ;P )
.
Alla var jätteduktiga på avslutshoppningen, Pärlan och Taggen tog hem första placeringarna där. Och i dressyren var det så klart dom absolut bästa som vann, Cornet och Galliano!!! :)
.
Igår innan jag åkte hem så gick jag ut till Galliano i hagen och tog lite bilder på honom, och där brast det för mig en gång till, kunde verkligen inte hålla tillbaka tårarna när jag tänkte på att jag troligtvis aldrig kommer få se min älskade Galliano när han åker hem. 
Han är en sån jävla fin häst så han stannar nog inte kvar länge, utan blir snart uthyrd igen.
Och hade inte ridskolan lagts ner hade han ju inte åkt hem än, så vem vet hur länge det nya stället vill ha kvar honom. :(
Jag stog bara och stirrade på honom ett tag när han betade och jag stog och grät, han kollade upp på mig och gick fram och började buffa mig i ansiktet och jag kunde inte annat än att skratta. 
Min lilla bäbis, man har verkligen sett utveckligen på honom sen han kom :)
Kommer ihåg första gången jag satt på honom men vart efter jag red honom så hittade jag knapparna på honom, har fått jättefina kommentarer från min ridlärare om hur bra vi har utvecklats tillsammans :)
Hade jag massor med pengar hade jag lätt köpt honom till överpris för att vara säker på att jag verkligen skulle få honom :)
Kommer sakna honom så jävla mkt. Troligtvis ska jag följa med o lämna honom, vet inte riktigt hur det ska gå, men jag lär ju börja gråta på vägen hem, men det är sånt man får ta tyvärr när man håller på med hästar.
.
Idag var jag ute till Finntorp igen, och då gick jag ut till honom igen, eftersom han troligtvis kommer åka hem i morrn och jag jobbar till 2 så kanske inte inte är 100 procent att jag kan följa med, så jag sa hejdå till honom idag ifall att. Och tog lite bilder på honom, men det gick inte så bra eftersom jag stog och grät samtidigt.
När jag hade börjat gå till grinden och vänder mig om ser jag hur han följer efter mig enda bort till grinden. Då började jag grina ännu mer.
Min lilla älskling, jag kommer sakna dig så jävla mkt! Har aldrig haft en sådan relation med någon förut.
Galliano, jag älskar dig, nu och för alltid! <3
Glömmer dig aldrig!! <3


Finntorp :)

Så nu får ni ett sista inlägg, kanske kommer uppdatera lite från mobilen vi får se, antagligen tar jag lite blogg ledigt ;) haha
kommer nog inte ha så mkt att skriva om precis :)
.
I morgon drar jag iaf till Finntorp vid 9, då ska vi ta in alla hästar och börsta dom så dom är fina till ungarna kommer. Sen äter vi lunch hemma hos Anna-lill och Uffe :)
.
kommer hem på lördag igen så vi hörs väl då ;) haha
Ni får ha det bra i veckan allihopa, det ska jag ha. Ska verkligen njuta av den sista veckan på Finntorp! <3
.

Så här ser det ut når jag försöker packa ;) haha
Har ju lovat en bild på Levinga så här får ni en, dock inte den bästa kanske. 
Hon är lite smal, men det var hon redan när Mikaela hämtade hem henne, så vi jobbar på det ;)
.
Ha det bra allihopa!! :)


Väntar

Sitter och väntar på att Becca ska börja cykla från Mellösa, sen ska vi ses på stan och ta en glass :)
Vet inte riktigt vad hon gör, hon skulle fixa lite iaf, sa hon för en timme sen. haha.
Fick precis höra att hon väntar på sin tröja, haha.
.
Ikväll kommer mitt sista inlägg på en vecka för i morgon bitti drar jag till Finntorp och är lägerledare en vecka :)
.


Fredag

Blev ingen uppdatering igår då det började åska när jag skulle göra det, så stängde av datorn ist.
.
Men igår åkte jag först ut till Levinga vi halv 12, där jag red lektion eller vad man ska säga för Mikaela. Det är jätte nyttigt att rida för henne :)
Hon fokuserar jättemycket på min sits. Och så fokuserar hon mycket mera på ytter än vad dom flesta gör. Hon skiter totalt i inner, för lösgör man ytter så blir inner atomatiskt lösgjord. Och igår verkligen kände jag hur mycket släppte och det verkligen funkade. Jag verkligne fick jobba med ytter, det jag brukar fuska med. Speciellt när det finns staket och väggar att stötta si emot. Men nu jobbade jag som tusan med ytter, ytter, ytter. Och det bara släppte och då slutade vi så vi slutar när man är på topp, det va skit kul :) Det gäller att veta vad man ska göra när det börjar bli jobbigt för då drar hon upp huvudet rakt upp i luften och drar tyglarna ur händerna på en, men det jobbar vi på :)
.
Vid halv 7 så åkte jag ut till Gunilla, där red vi först ut en liten runda, sen hjälpte jag Nathalie med Tysken. Körde lite dressyr, tyckte det gick jättebra med tanke på att det va Tysken ;) haha, nä men med tanke på att han va själv på banan så va han jätte duktig och Nathalie har verkligen tuffat till sig på honom ;) Jättekul att se :)
.
Ja mer än så gjorde jag väl inte igår ;)


Fridas smultronställe

Jag kan inte hindra leendet, det bara finns där.

 

Härom veckan fick vi som uppgift att skriva om vårt smultronställe, och nu sitter jag i bilen och funderar. Funderar på vad som är mitt smultronställe i Flen.

 

Jag svänger av till höger, in på grusvägen. Kör förbi ridhuskortsidan och parkerear bilen nedanför hagarna. Hästarna som är ute i hagen lyfter nyfiket på sina huvuden och spanar på vem som kom.

 

Jag är bara här på snabbvisit idag, ska bara lämna ett papper inne på stallkontoret. Jag kliver ur bilen och börjar gå över den snöklädda stallplanen. Två barn som snart ska rida har just kommit och de skuttar glada fram mot stallet, fnittrandes och skrattande. För några år sen var det där jag och min syster, glada och fulla av spänd förväntan inför dagens ridpass.

 

Det var länge sedan, och nu har jag en egen häst. Men om jag någon gång rider en lektion på ridskolan, då finns den där känslan kvar. Bubblande och pirrande. Det är något speciellt över det där med ridlektion. Vare sig det är med min egen häst eller på en av ridskolans.

 

Leende åt de gamla minnena går jag in i stallet, där det är fullt av glada barn och ponnyer som snart ska ut på lektion. Det går inte att motstå att smittas av atmosfären - förväntan, lycka och harmoni. Jag går igenom stallet, långsamt så det tar längre tid, så jag går mer tid att andas in känslan som finns i luften.

 

Jag lämnar pappret på kontoret och går tillbaka, lika långsamt så att tiden inte ska gå så fort. Glada "Hej!" och leenden utbyts mellan mig och de jag möter i stallet. Det är härligt, alla är så vänliga och varma här.

 

Jag tänker tillbaka, tänker på allt jag upplevt här. Alla skratt, alla glada och roliga, men även några sorgliga minnen. Det är fullt av dem här, minnena.

 

Finntorp är verkligen en speciell plats, kommer jag fram till. Den betyder så mycket för mig, det är så mycket jag har upplevt här, så mycket som jag lärt mig.

 

Jag har nått fram till stalldörren och går ut igenom den, med en helt annan känsla än när jag kom. Inte för att jag var ledsen när jag kom, men nu när jag går är jag ännu gladare. Gladare och mer harmonisk. Livet tycks mig lättare nu, och än mer underbart. Jag kan inte hindra leendet, det bara finns där.

 

Det finns en harmoni i luften på ridskolan, och när jag sätter mig i bilden och stönger dörren, så känner jag nöjt hur jag tar med mig lite av den luften, den harmonin.

 

När jag kör förbi paddocken, med det lite slitna, vita staketet, tittar jag på ponnyerna som travar runt med glada barn guppandes på ryggen. Jag ser hur barnens ögon lyser av glädje.

 

Där, i paddocken med det lite slitna, vita staketet, tävlade jag min allra första lilla hopptävling. Där spelade vi ungdomar en teater för några år sedan. Där red jag för många, många, år sedan en lektion på ponnyn Choko, och jag minns att det gick extra bra att rida den dagen.

 

Plötsligt inser jag hur glad jag är för allt som ridskolan har gett mig, som ridskolan fortfarande ger mig. Jag ler ännu bredare och kör vidare, glatt medveten om att jag närsomhelst jag vill finna harmoni kan jag komma tillbaka. jag sneglar lite i backspegeln. Härom veckan fick vi som uppgift i skolan att skriva om vårt smultronställe i Flen. Jag vet exakt vad jag ska skriva om.

 

Frida Martinsson

 

Alla kanske inte vet att Frida vann tävlingen med denna text, och juryns motivering var:

"Med klar, journalistisk prosa ger Frida Martinsson en vacker och engagerande bild av sitt smultronställe, och lyckas få med både barndomsminnen och nutid. Hon har ett levande bildspråk som fångar dofter, synintryck och känslor. Nej, Frida vi kan inte heller hindra leendet. Det vara finns där. När vi läser din text"

 

 



Trött :/

Idag vaknade jag vid halv 12, tänkte först somna om men sen fattade jag vad klockan var så då pallra jag mig upp ur sängen.
.
Gick upp på stan med mamma, gick till sportaffären för att kolla på träningsväska som jag får ner att ridgrejer i sen när skolan börjar, har alltid klagat på att alla är för små, men denna va fan för stor :P haha, jag är aldrig nöjd.
Måste fan hitta ne snart, finns en perfekt på hööks men den har ingen axelrem. Men funderar fan på att köpa den och sy dit någe eget, vet inte riktigt än. Om jag inte hittar någon vill säga.
.
Vid halv 5 drog jag ut och red lite på Quisen, blev ett lite lättare pass på banan, stog några sockerbits hinder framme, så tog några skutt också :P
Sen efter jag hade ridit så svabba jag av honom lite (endast på halsen och vid sadelläget då det inte var jättevarmt ute), då skulle han jagga bort en broms tror jag, o då nockade han mig, gjorde as ont!! Lite högre upp och jag hade fått en blåtira ;) haha
.
Har väl inte direkt så mkt mer att berätta ;) haha
Imorgon vid halv 11 så hämtar Mikaela mig, då drar vi ut till Levinga en sväng och rider ;)
.
Måste börja ta lite bilder, kan ju inte skylla på att kameran är trasig längre ;) haha


Levinga

har ju faktiskt lovat att uppdatera även fast jag är hur trött som helst, haha ;)
.
Men igår va det ju som sagt tjej middag hemma hos Linda, det va super mysigt.
Efter att vi hade ätit sjöng vi lite sing star medans Becca o Linda cyklade och köpte godis. Sen kollade vi på Boogeyman!! haha, det va lagom äcklig och läskig. Men det va bra för mig, för jag verkligen hatar skräckfilmer!! Är den för läskig så sover jag gärna hos mamma några nätter, men det funkar inte nu när hon sover i vardagsrummet, det är ju sista stället man vill sova på om man är rädd :P haha
Efter en haloween fest en gång sov jag inne hos mamma i flera veckor efteråt ;) haha, så pass rädd är jag, så är glad om jaga slipper asså.
Åkte hem från henne vid 10 iaf.
.
Idag vaknade jag vid 9 för att morfar skulle prata med mig.
Sov egentligen men hade svarat på ett sms från honom typ 10 minuter tidigare så han trodde jag va vaken. haha, bara för att han går upp 5 varje morgon liksom ;) haha
.
Men vid 12 spå åkte jag ut till Gladur iaf, gick en liten bit med honom och fortsatte lite med vad jag gjort förut, flytta undan bakdelen och framdelen. Han är super duktig, han har fokuset på mig hela tiden och och vekligen väntar på ett kommando. När jag gick och kollade bak så kollade han på mig och spetsade öronen, precis som om han frågade, vavd ska jag göra nu ?? ;) haha, han va så söt.
Det är så kul, för man märker verkligen när han förstå vad man menar, o när han förstår vet man att det är rätt :)
.
Vid halv 8 kom Mikaela och hämtade mig så åkte vi ut till Levinga, jag gjorde i ordning henne i stort sätt helt själv idag, kratsade t.o.m hovarna på henne.
Det är en grej som Mikaela verkligen har fått jobba med, hon kommer från Lettland och bär skor man aldrig hästarna bak så därför gör man aldrig någe med bakhovarna. Så i början när hon kom så fick man kämpa med att kratsa just bakhovara då hon vevade med benen. Men nu när Mikaela har haft henne i kanske en månad så har hon blivit jätte duktig.
.
Iaf, till ridpasset, Mikaela var på mig som fan, hon va värre än min ridlärare i skolan, och då är det illa!!
Fast det var ändå skönt att ha någon som är på en direkt när man gör fel, ist för att sitta och harva runt och göra fel tills någon råkar se det.
Tyckte det kändes som att allt föll på plats lite idag, Mikaela tyckte det såg jättebra ut i slutet. Jag fick sitta och hålla i ett spö med båda tummarna, då märkte jag hur beroende jag är av min hand, så det tänker jag fortsätta att rida med, så jag börjar rida mer med sits och skänkel. Längtar tills jag behärskar den hästen helt i dressyren, för då tänker jag ge mig på att hoppa henne :) Och sedan hoppträna henne för Anne Ström, längtar som fan. Men ska ta en sak i taget! Tänker inte hasta på någe här inte ;) haha
Har fortfarande inte tagit några bilder på henne, men ska ut till henne redan på Fredag igen så kanske kan göra det då :) haha.
.
.
Älskar min foto skrivare!!!!
Det här är min almernacka :D Så jävla snygg ;) haha
.
Bilder från tjejkvällen lovar jag att ni får imorgon ;) haha
.
Ha det bra allihopa!! :)


Dålig uppdatering

Sorry för att jag inte har uppdaterat någe, men jag har varit ute hos Gladur och så har mormor o morfar varit här på fika då jag och syrran hade namnsdag idag, o om typ 15 minuter åker jag till Mellösa och rider Levinga :)
Så uppdateringen kommer när jag kommer hem därifrån :)


Tisdag

Älskar verkligen rubriker ;) haha
.
Glömde nämna igår att jag fick en foto skrivare av mormor o morfar i namnsdagspresent nere i ullared också ;),
det va egentligen inte meningen, men syrran behövde en telefon så då fick jag den o hon telefonen, vi brukar inte få så dyra namnsdagspresenter ;) haha
.
Men iaf idag blir det nor inte så mkt mer uppdatering än detta inlägg då jag ska hem till Linda med några av dom bästa, där vi ska ha en tjejmiddag och lite myskväll ;)
Vet inte riktigt när jag kommer hem, det får vi väl se. Vi firar faktiskt att alla äntligen har fyllt också ;) haha
Linda fyllde igår, så Grattis igen Linda!!! :)
.
Känns lite konstigt att inte ha varit hos någon häst idag faktikst, för i sommar har jag i stort sätt varit hos någon häst varje dag. Ska åka ut någon dag till Quisen i veckan då Mallan är ute och seglar på havet :), fett kul!!
Hoppas du har det jättebra :)
.
Sen måste jag också säga till er som läser, vilket inte är så många, men våga följa er egen väg. Lyssna inte på vad alla andra säger, dom vet inte vad som är bäst för just dig. Det kan bara du veta.
Så kör ditt egen race!!! :).
.
Ha det bra allihopa, när jag kommer hem eller imorgon lär det bli uppdatering med lite bilder, då nya kameran får följa med till Linda :)
.
Dom underbaraste!!! <3
(Ni får ursäkte hur vi ser ut, är inte lätt när man är galna ;) ) haha


Ullared :)

Vi började åka hemifrån vid 7 i fredags och var framme vid 2, vi checkade in men kom inte in i rummet förens kl 3 så vi gick och tog en fika innan vi lämnade av alla saker i rummet :)
.
Sen drog vi in i affären, jag och syrran gick till undervåningen först, där köpte jag alla hästsaker jag skulle ha, dock fanns inte allt jag ville ha, men får väl köpa det någon annan gång.
Jag köpte:
Schabrak till Levinga
Pannband med rosa stenar till LEveinga.
Dressyrspö
Tjocktröja
Jacson jacka
4 st stövelstrumpor
Två par ridhandskar, det blåa på ett av paren är endast nät, jättebra på sommaren då jag verkligen måste ha vantar när jag rider ;)
Ett par ridbyxor.
En vit t-shirt.
Tycker dom hade ett ganska dåligt utbud faktiskt, skulle ha köpt chaps, hjälm, repgrimma och repgrimskaft men det fanns inge typ :/
.
Sen gick jag in igen för att köpa typ hygienartiklar.
Här är en bild på allt jag köpte utöver kläder,
från vänster, rakgel, rakhyvlar, fotapapper, hårnålar, sminkborttagnings servetter, kamera(den bilden är tagen med), hårborste, parfym, smink paddar, nagelack, fotoramar, ögonbrynskniv, pincett, ögonfransböjare, deodoranter, finnmedels paddar, sminkbortagnings medel, tandborstar och kaningodis. Jag köpte även en fästingplockare som inte finns med på¨bilden och en almenacka :)
.
Sen på lördagen så gick vi upp vid 6 för Gekås öppnade vid 7 så vi gick in vid halv 8 och kollade på kläder, hittade massor i år men ville inte handla allt för mycket ;) haha
Det jag köpte var:
5 par trosor, en vit kjol, shorts, två par linnen, en rödrandig klänning, ett par pyjamas shorts, en typ strand klänning, och en tjock tröja. :)
Tar kanske bilder på hur kläderna ser ut på mig någon gång ;) haha ifall ni vill se det såklart :P haha
.
Ridkläaderna gick på 1200
Hygienartiklar m.m gick på 1000
Kläderna gick på 900
Så min plänbok är inte så där jätteglad :/
Tur att jag ska jobba snart ;) haha


Måndag :)

Sorry för den dåliga uppdateringen, men har ju varit i Ullared hela helgen och igår orkade jag inte blogga när jag kom hem ;) haha
.
Imrse vaknade jag vid 11 av att Frida ringde mig ;) haha, vi skulle hade planerat att gå på en promenad med Gladur och hennes pålle Ruby :)
Så vid 12 var jag ute vid stallet och plockade in Gladur och borstade honom lite :)
Sen cik jag till Finntorp för att möta Frida och Ruby :)
Vi gick runt sjön och pratade på hela vägen ;) haha bara om hästar såklart ;) haha
När vi kom till Gladurs stall så släppte jag ut honom i hagen, sen drog vi till Finntorp men Ruby, jag plockade då in Rubys hagkompis Figge som jag borstade medan Frida borstade Ruby.
När vi nästan var klara så kom det världens spöregn, så vi stog inne i stallet i kanske en timme innan vi kunde gå ut med dom till sommarhagen :P
Väl i hagen letade vi efter Figges flughuva som han har lyckats kliat av sig, men vi hittade den aldrig då det är så högt gräs i hagen.
När vi var tillbaka vid stallet satte vi oss och kollade på hopplektionerna som dom hade på ridlägret :)
Såg min lilla bäbis Galliano, bli fan lite avundsjuk när någon annan rider honom ;) haha
Gladur <3
Ruby, när hon stog på ridskolan :) <3
.
Den här dagen har varit skit rolig, det måste vi göra om Frida! :)


Ullared

Nu sitter jag i bilen på väg hem från ullared. Bloggar mer när jag kommer hem;-) har aldrig handlat så här mycket i hela mitt liv:) Haha


Snart fredag :)

Ja idag har jag typ inte gjort någe alls, vart inne hos mormor o morfar och gjort iordning mat och sånt inför imorgon :)
När vi drar ner till Ullared!!
Vi åker kl 7 imorgon och åker hem någon gång på söndag :)
.
Vi ska inte bara va inne på Gekås, så det blir som en semester + shopping ;) haha
.
Iaf vid 18 så åker jag ut med Mikaela till Mellösa och rider hennes pålle ;)
.
Skriver mer om det när jag kommer hem om jag hinner :)


Onsdag

Åkte ut till Gunilla idag och red :)
Jag red Wegelia pch Nathalie red sin Tysken. Vi red ut en bit, Wegelia var väldigt stark stundtals och allting var läskigt ;) haha
En gamal bild på mig och henne :)


Bloggen

Asså fattar inte att det är någon som orkar följa min blogg egentligen ;) haha
det är ju skit tråkigt inlägg jag gör!
Men men tack till er som läser iaf ;)
.
Ja vad har jag att berätta ?? haha typ inget :P
Nä men igår kvälls å åkte jag ut till Gladur och gick en tur runt sjön, va faktiskt duktig igår då jag först cyklade 1,2 mil sen gick jag runt sjön :)
.
Men iaf, Gladur var jätteduktig, jag tränade på att flytta bakdelen, han gör det helt rätt nästan alla gånger, men när han gör fel så är det bara att rätta honom snabbt så funkar det ändå :) Han är så himla lätt lärd ;)
Fokuserade lite mera på att flytta framdelen, för det förstår han inte riktigt, men det blir nog jättebra när det väl sitter :) 
Halva vägen runt sjön hade jag grimskaftet låg över axeln utan att hålla i det, visst han satt fast i andra änden men om han hade viljat springa igäv hade han ju kunnat det :)
Han följde mig som en liten hund när jag gick scícksack över vägen och stannade o backade :) Han stannar jättekvickt nu :)
Dock är han lite seg i igångsättningen sen ;) Men men allt kan ju inte vara perfekt :) haha,
Men har tänkt på en grej, när jag går med honom runt sjön så är han jätte avslappnad och börjar aldrig stressa när man börjar gå hemåt, men när jag rider ska det helt enkelt gå så fort som möjligt.
Jag tror att han kan bli mkt lugnare genom att jag jobbar honom från marken, :) Hoppas iaf på det ;)
När han gick bakom mig och jag hade grimskaftet på axeln så gjorde jag små volter och så på vägen, vände även och gick lite tillbaka, han va jätte uppmärksam på vad jag gjorde ;) Min lilla bäbis :)
SKa försöka låna banan på Finntorp någon dag och släppa honom så han får springa av sig och se om jag kanske kan jobba honom först lite med grimma och så, sen se om det kanske funkar att släppa honom och flytta bakdelen o framdelen och backa o så :) Ska bli kul att se, jag släppte honom i ridhuset en gång då följde han efter mig men så fort jag börja springa så försvann han iväg och lekte ;) haha sötis.
Sorry för mitt babbel, måste skriva ner mina idéer för att se att dom inte är allt för dumma :) haha
.
Sen tog jag lite bilder igår när jag gick :)
En söt liten groda :)