Dressyr

Igår var stod det dressyr på schemat red först Sigge.
Han gick riktigt bra, blev lite hastig ibland men han är ju fortfarande ung. Vi övade mycket på basicsaker +och påbörjade bakdelsvändningar. Allt som allt tycker jag att det gick bra, han blev lite trött mot sluten bara :)
.
I andra gruppen red jag Bobo, det gick riktigt bra :) Det är så bra att det va Camilla som dömde på dressyrtävlingen i söndags för då såg hon ju exakt vad vi behöver hjälp med. :) Och vi fick igår öva mycket på att hitta den runda och låga formen i allt arbete. Tävlingsformen ska man bara ha på tävling, på träning kör vi rund och låg :) Gick riktigt bra mot slutet :) Det gäller bara att jag rider i verje sekund och inte slutar och bara åker med. Aja, det är ju meningen att man ska utvecklas cå det kan ju inte vara plätt lätt direkt ;)
.
Just nu håller jag på att somna, men taggar järnet inför kryssningen på torsdag!! Ska bli så jäkla kul att bara komma bort från allt ett tag, vet dock inte hur jag ska klara mig utan Finntorp i hela 3 dagar! ;) haha
.
Nä ni, lika bra att lägga sig, jobbar ju imorgonbitti sen ska jag rida lilla gul och efter det ska jag vidare mot Eskilstuna för specialidrott, sen vidare hem för packning och fix inför resan. Sen vidare mot Katrineholm för grönt kort-kurs! Fullspäckad dag helt enkelt! Varför ta det lugnt liksom ;)
Måste även skriva klart min ansökan för utlandspraktik!
Fick en bild av Lasse från hopptävlingen! :)
Har jag sagt till er förresten att jag och Sigge ska träna för Ann-Sofie Oscarsson i februari? :P


Zebbomo

Red ju Bobo också :) Procentmässigt gick det mycket bättre och i det stora hela också,. men fick aldrig någon bra känsla, men det kan ju inte alltid kännas bra ;)
Han var skitfin på framridningen och allt kändes prima. När vi sedan gick till ridhuset för att vänta utanför segade han ihop igen. Väl inne i ridhuset fick jag aldrig fram honom innan jag fick startsignal så det gick lite på halvfart ;)
Men vi lyckades skrapa ihop hela 70% idag. Dock tar jag det inte så allvarligt eftersom det var en klubbtävling, på en riktigt tävling hade jag nog inte ens fått 60% ;) haha
Nä men är helt nöjd, nu vet jag ju vad som händer och vad jag måste träna på inför våra riktiga tävlingar! :)
Bästa bilden mamma lyckades få ;)
 


Michelle!

Idag var dagen med stort D ;) haha nä skoja bara så allvarligt var det inte :P
Men nog allt va jag nervös innan.
.
Började med att rida Michelle och hon var lite spänd i ridhuset då hon inte är jättevan med att vara där själv. Men tycker ändå att det gick väldigt bra med henne :) Vi red förbi alla läskiga saker direkt när vi kom in och sen fick vi startsignal :) Red igenom programmet med lite små missar men är ändå nöjd, vi red ihop 58,51%.
Jag tycker att Michelle är en väldigt rolig häst. Hon är så himla känslig både när man hanterar henne och när man rider. Är man själv stressad eller upprörd blir även hon det. Så kan ju vilken häst som helst. Tar man det bara lugnt med henne så är hon hur snäll och rar som helst! :)
Foto: Mamma


Imorgon är det dags..

Imorgon är det dags för dressyrtävling och just nu är jag väl inte så taggad. Kommer nog inte gå så vidare bra skulle jag tro! Haha här är man positiv!Nä men dressyren har inte gått så bra på senaste tiden fast egentligen har den faktiskt gått jättebra ;) haha
Aja inga förväntningar betyder ju ingen besvikelse. Själv har jag inte ens tittat på programmet men tror jag kommer ihåg det rätt ;) haha
.
Nog om det, jag har bestämt mig för at börja julpynta i veckan. De senaste åren har jag inte haft någon julkänsla så jag tänkte att jag ska försöka få det i år. Så julpyntet ska fram :)
Granen kanske får vänta lite, men alla tomtar och stjärnor ska upp så jag hinner få in rätt känsla :P haha


Oj vad det går...

Kom o tänka på idag att nästa helg är det ju första advent!
Vad är det här. Jag har ingen jullängtan alls och julklappar är långt ifrån färdigt.
Just nu ser jag bara fram emot kryssningen nästa vecka!! :P Så jävla kul det ska bli!!
Sist hade jag ingen täckning alls när vi var över gränsen, så man lämnar precis allt kvar i Sverige och festar gärnet! :P Helt underbart! Åker ju med dem bästa, Malin, Emma och Becca vi kommer ha så jäkla kul :PNog om det.
.
Idag va jag på andra delan av grönt kort-kursen, bara typ 7 kvar! Känns väldigt långt borta just nu, men va tusan vad gör inte det!
Hade specialidrott idag och jag red Sparky. IDag fick vi rida fram självständigt sen ge en analys på hur det kändes och vad man ville jobba vidare på. Slutade med att jag gjorde bogvikningar i skritt nästan hela lektionen. Men det gav sånt himla bra resultat. Han blev hur fin som helst, till slut kunde jag rida en hel diagonal bokvikning i trav utan att han drog iväg. :) För er som undrar vad bokvikning är så är det skänkelvikning där man "tappar" baken. Framdelen ska korsas bakdelen skiter man i typ :P Men summa sumarum gick kanon bra! :)
+ att jag fick reda på att jag iaf får MVG på riddelen av specialidrott A (Y)
.
Imorgon är det Vilsta som gäller igen då vi ska träna inför hästskötarexamen :)
Nä nu ska jag sova. God natt! :)


Sitter och skriver ut TR

Det går ju inte fort direkt. 
.
Igår hade jag praktiik som vanligt. Fick lite sovmorgon då hon hade en praktikant till den här veckan :)
Drog sedan till Hjelmskly där vi badade och fixade två hästar och packade inför rådgivande. 
Vi fixade även med två unghästar sen drog vi tillbaka till Sara där vi plockade in sen badade hon och Linnea Lakritz medan jag smorde utrustning. Sen drog sara mot Hjelmskyl igen och åkte först med dem då deras hästar skulle visas tidigare. 
Linnea och jag fixade i stallet, satte hästar på bandet longerade, åt lunch och gjorde lakritz extra fin :)
Vid kvart i 3 drog vi mot Strömsholm. För att göra en lång historia kort så gick det skitbra med Lakritz mindre bra med dom andra. 
Dom rekommenderade Lakritz vidare till bruksprovet antingen i februari eller om yttligare ett år. Det fick Sara välja själv. 
.
Ska väl itne "babbla" så mkt mer. Jobbar imorgon förmiddag så ska vääl sova nu :P
God natt! :)


Mot jobbet..

Plugget gick ju sådär igår, somnade med en slutsats kvar att skriva, får göära den ikväll när jag kommer hem. + desssa jäkla källförtäckningar, kommer ju aldrig ihåg hur man gör!!
Nä ska väl ta o åka mot jobbet snart, måste handla lite mat först, finns ju inget att ta med hemifrån :/
Hoppas alla får en trevlig söndag! :)


Tjenare tjenare

Har egentligen ingen tid att blogga alls då jag har plugg som måste bli klart. Men det står helt still i huvudet på mig, kanske måste gå och ta en dusch för att få igång flödet igen ;)
Vem kommer på idéen att skriva om två författare från andra epoker, låter helt vansinnigt ju!
Aja har väl inte jättemycket kvar att göra, ska skriva klart om den sista sen ska jg jämföra dem med varande. Hoppas på ett bra betyg men så länge jag får godkänt på denna är jag hyffsat nöjd ;)
.
Jobbade ju idag som vanligt, av någon anledning flög timmarna förbi och allting kände så lätt idag. Undra om jag glömde någpt? haha' nä det tror jag inte.
.
Dirket när jag kom hem åt vi sen drog vi vidare till ÖB där jag köpte:
- Domkraft till bilden
- Fälgkors -ll-
- Gummistövlar!!!! Mina första par någonsin (om man inte räknar med bäbis stövlarna man hade då) vet, jag är hästtjej borde ju fan ha ett par stövlar iaf, men nej du det kan jag säga att det har jag inte haft, men nu fan har jag det ;) haha
- Köpte även ett glasögonfodral då jag tappat mitt i golvet hundra gånger och glasögonen flyger varje gång så köpte att lite mera stabilt nu ;) (Måste fan ta tummen ur och fixa linser snart också)
- Sen köpte jag ett par solglasögon också, kostade bara 39 kr så vafan om jag inte gillar dem i sommar längre liksom ;) haha
Själv tycker jag alltid att jag ser trög ut i solglasögon, men men :P
.
Ja det va väl min dag kan man säga.

Imorgon är det jobb igen och efter jobbet blir det lite programtäning med Bobo. Tycker faktiskt att mitt projekt knatar på framåt ordentligt nu! :) Kul.
Grönt kort-kursen är ju också påbörjad :)


Clinic

Idag drog jag till Eskilstuna vid 11 för en dressyrlektion. Fick en ny pålle idag som enbart gått en lektion på ridskolan och innan blivit riden av personal.
Ritkgit fin ponny men fick aldrig någon bra känsla av det hela. Men med tanke på att det var första gången jag satt på honom så är jag nöjd. Mot slutet av lektionen gick det faktiskt riktigt bra.
Efter en timmes dressyr så hoppade vi lite mot slutet och han va riktigt duktig, gick bara lite fort ibland :P
.
Kom hem vid 16 då  duschade jag och fixade lite här hemma en stund innan Helena hämtade mig vid 18 för att sedan plocka upp några till och sedan dra vidare mot Sparreholms slott hästcenter för att kolla på en Working Education clinic. Riktigt roligt att se. Helt otroligt vad man kan göra med hästarna. Man bli ju lite sugen på att testa på :P
Cecilia Hansson som stod för Clinicen idag :)


Äntligen :)

Nu har äntligen min kavaj kommit! :) Och den satt som en smäck :)


Måndag

Idag gav underbara Sara mig lite sovmorgon, väldigt omtänksamt tycker jag :)
Vid 9 plockade hon upp mig för att åka till Hjelmskyl. Där höll vi på med flera unghästar och löshoppade några hästar :) Måste säga att dem är jäkligt snabba på att vända ;) hinner inte alltid med.
När vi var klara där drog vi vidare mot hennes stall för insläpp och motionering av pållar :)
Vi började med att Rida ut på Cleo och Syltan. :)
Sen trimmade vi Maaike och Winner tillsammans på banan. Gick dock inte så bra då jag bara fick fokusera på att inte tappa min ena sko som dragkedjan gått sönder på ;) Hatar dragkedjor!
Sara hoppade Hugo lite också och jag lekte hinderpersonal.
.
När Sara skulle åka med Lakritz till Hjelmskyl så droppade dem av mig i Flen, va tvungen att åka hem och hämta mina ridstövlar sen drog jag vidare mot Finntorp fördressyrträning. Hann dock inte vara med på första idag så red bara i sista gruppen. Red Sultan och det gick helt okej. Kändes lagom ;) haha varken dåligt eller wow liksom :P
Helt nöjd! :)
.
I morgon är det dags att åka till skolan igen.
Haha så man ser ut :P


Nöjd :-)





Hopptävling :)

Va ju som sagt hopptävling idag och jag fick Sigge :)
Startade en 60 och en 70 med honom. Ha i åtanke att jag är dressyrryttare ;)
Men i 60cm  gick det faktiskt riktigt bra förutom att jag jagade på honom lite och lät honom springa på som sjutton bara för att jag själv vill ha det överstökat typ. Jag bli alltid så på "tävling", värsta är ju dressyren ;) haha
Men alltså gick det helt okej tycker jag :)
I 70 däremot gick det itne lika bra :P På trean blev det ett missförstånd så han hoppade typ igenom hindret. Körde klart banan och fick sen göra en omstart och blev felfri även där :)
Så två rosetter fick vi ihop!
Dock i sista rundan så åkte en bom ner på sista hindret, men det gilldes inte tydligen då det var en mitten bom medans översta låg kvar. Jag kan ju inga hoppregeler men det va ju tur för oss :P
Tänkte ge mig på att lägga in filmen kommer dock inte riktigt ihåg hur man gör med vi testar :P
 
Kom ihåg att jag är dressyrryttare så det ser inte så bra ut hela tiden ;)
Det är dem båda 70 rundorna, fick aldrig med 60 på film :)


Ponnysar

Jag ställde ju frågan vilken ponny jag ska starta på dressyren och fick då som förslag,
Kalinka
Michelle
Sultan
Bolle
Den som jag har funderat på mest är faktiskt Michelle, men sultan har jag också tänkt på. Är faktiskt inte helt hundra på vem jag ska ta,. Kanske tar flera.
Michelle skulle verkligen vara jättekul att starta då hon är så himla fin när hon går  form :) Hon blir så maffig och häsrlig att sitta på. Men sultan är ju också väldigt härlig att rida när det går bra,. Men jag måste ha i åtanke hela tiden att jag kommer bli väldigt nervös vilket kommer att smitta hästarna så måste ha en lugn häst från start :P
Men jag blev faktiskt riktigt sugen på att ta Kalinka nu när någon kom med förslaget. Nej jag får väl starta tre gånger helt enkelt ;) haha Bolle är jag inte så sugen på att starta, + att alla vill ha honom har jag sett på anmälningslistan :P
Sultan ärväl inte heller den som står högst upp på önske listan, men Michelle, Kalinka och Bobo gör det :P haha
Får väl ta alla tre helt enkelt ;)
 


Riktigt seg dag..

Vaknade vid 9 och drog ut till Agnes på Finntorp vid 11. Hjälpte henne lite i stallet och jag kände mig som en riktig sengångare. Jag tål vekrligen itne att sova på morgonen för då blir jag en zoombie resten av dagen.
Men men, i helgen blir jag en zoombie ändå ;) börjar jobba 6 på lördag som vanligt, sen börjar jag 6 på söndag denna vecka också då det är dax för vår första hopptävling!! Yeey :)
Som tur är kommer underbara Marina ut strax efter 6 och hjälper mig. Ibland måste man bara älska hästmänniskor, hon går upp kanske iaf 2 timmar tidigare än hon behöver för att komma och hjälpa mig! (Y)
.
Själv kommer jag ju vara med och tävla på söndag, har anmält mig på Bobo eller Sigge. Om jag får Bobo hoppar jag 70 men om jag får Sigge tar jag 60, känner mig inte lika säker på honom ;)
Men hoppas det går bra :P haha
Skulle ju vilja att min nya kavaj kommer innan dess, men det lär den inte göra, så får inviga den på dressyrtävlingen som är om yttligare två veckor :P Då hoppas jag på att få tävla Bobo och sen tänkte jag starta en ponny bara för att visa vilka fina ponnysar på har på ridskolan, men jag vet inte riktigt vem. Några förslag? :)