Va ett tag sen..

Hej :)
.
Kommer inte riktigt ihåg när jag skrev sist ;) haha
Men i torsdags så hade jag praktik, vi körde hö hela förmiddagen och sen så satt jag på en häst som håller på att ridas in. :)
.
I fredags va vi på ridskolan hela dagen och direkt när jag kom hem var det bara att stressa och göra sig i ordning på en halvtimme, för sen skulle jag möte tjejerna på stan sen åkte vi till Emma för tjejkväll!! :) <3
.
Igår gjorde jag inte så mkt tiden gick så jävla fort. Åkte ut till Gladur en sväng, jobbade på att skicka ut honom på volt och  få honom att stanna och byta varv. Det gick skitbra i vänster varv, men höger ville han verkligen inte stanna, sprang bara snabbare och snabbare. 
Men han har ju väldigt svårt för högersidan.
.
Idag hämtade Lina mig vid 9, vi började med att ge hö till alla hästar, sen tog vi in 4 ston och red ut på allihopa :)
Jag red först Kira sen Euphoria :)
Har blivit lite kär i Euphoria ;) haha
Skulle vilja tävla och träna henne i dressyr ;)
.
Det är väl lite kortfattat vad jag har hållt på med dom senaste dagarna :D


Flisan

Igår när jag skule ge Flisan mat så reagerade hon inte. Hon brukar vara den som flyger på maten direkt, men det gjorde hon inte igår. 
Hon hade heller inte druckit så mycket under dagen, blev så klart orolig. 
Jag hade henne i sängen tills 12 i natt, låg och maserade henne i nästan 2 timmar då jag trodde att det kunde vara förstoppning. Masserade magen på henne tills den hade mjuknat en del.
Hon är ju alltid lös på natten och inatt valde hon att sove under min stol så jag la en handduk där under så hon skulle ha det lite skönt. 
Sov med lampan tänd så att jag kunde kolla till henne om jag vaknade, och det kan man ju säga att jag gjorde. Vaknade nog en gång i timmen skulle jag tro. varje gång kollade jag på henne och blåste lite på henne för att se om hon ens levde. Jag kände när jag maserade henne att hon var lite kall över ryggen, och andra djur vi har haft var kalla kvällen innan vi hittade dom döda, så jag blev riktigt orolig. 
Hon låg kvar på samma fläck hela natten och hade ingen större lust att röra på sig. 
Sa åt mamma att köpa ananas juice när hon slutade då det brukar hjälpa mot förstoppning. 
Hon hade inte rört maten när jag åkte hemifrån, så snackade med en i klassen om vad jag skulle göra då hon är en liten expert på kaniner :)
Fick då massa tips, men på vägen hem så  ringde mamma och berättade att hon nu hade ätit upp all mat :D
Och hon hade bajsat, så det hade släppt. 
Nu är hon i stort sätt som vanlig igen, vilket är skönt :)
Haha kom på en sak, för er som inte vet så är Flisan min kanin ;)


Förebild

Igår när jag skulle gå och lägga mig började jag fundera lite på vilka mina förebilder är?
.
Jag kom bara fram till en person som är så jävla självklar i mitt liv, många har ju kända ryttare/personer som sina förebilder. Men hur kan man ha någon som förebild utan att egentligen veta vem personen är. 
Det kommer ju alltid fram massa negativt skit om alla kända personer som gör att man helt plötsligt inte tycker om den personen längre. 
.
Min förebild här i livet är min morfar!
Finns ingen person i världen som jag ser upp till mer än honom!
Morfar föddes med benskörhet och en hudsjukdom som gör att hans helt vanliga sår kan ta evigheter att läka. Hans ben ser ut som att han har fått brännskador. 
Han har väl haft en relativt lätt uppväxt, hans familj hörde väl till dem med lite mera pengar så han hade det bra kan man säga. 
Han träffade min mormor kanske när han var 20 ?, vet inte riktigt, men dem fick iaf barn relatvit fort och deras liv har väl flytit på riktigt ordentligt. 
Alla vet ju hur det var på den tiden, mannen jobbade och frun var hemma med barnen. Likadant var det för dem, morfar jobbade som bonde på olika gårdar, 1979 flyttade dem till Stäringe då morfar fick ett jobb där. 
Där slet han häcken av sig som man brukar göra som bonde, han jobbade dock inte med några djur i Stäring, utan jobbade mer ute på fältet. 
Han jobbade ute och fällde skog i 20-30 minus grader. 
Efter några år av sådant jobb pallade inte hans hjärta med längre. 
I 40 års ålders(ca) blev han så dålig att han blev inlagd på sjukhus i Göteborg i väntan på ett nytt hjärta. 
Jag har läst mormors dagbok från den tiden och det var helt omöjligt att hålla inne tårarna under tiden jag läste. Förstår inte vrf någon ska behöva gå igenom något så hemskt. 
Hört många historier från tiden han hade på sjukhuset. Det var inte bara han som låg och väntade på nytt hjärta på samma avdelning. Mormor berättade att det gick så långt att så fort hon hörde ambulansen så hoppades hon på att det var någon som hade dött så morfar kunde få ett nytt hjärta. 
Dem svävade i en lång ovisshet, men till slut så fick morfar äntligen ett hjärta och efter nästan ett år på sjukhuset kunde han äntligen åka hem till sin familj igen. 
Han kunde även börja jobba igen i några år, han var då "helt" frisk. 
Men 1996 under höskörden så hoppade han ner från en hövagn och hela hans knä krossades. 
Jah minns det hela och kan se det framför mig, men jag var inte där och såg det. Min hjärna har gjort någon egen version av det hela efter att ha fått det berättat för mig. 
Han fick då en knäprotés som inte blev så lyckad så f.r.o.m då fick han hoppa runt med kryckor. 
Efter det har det varit det ena och det andra, han bröt lårbenet nyårsdagen ett år i Stäringe, jag som inte kunde vara så gamal gick bakom honom i hallen när mattan helt plötsligt glider undan och han ramlar. Kan fortfarande se bilden framför mig när han ligger där med benet i en helt onaturlig vinkel. 
Sen har han nog brutit benet en gång och foten två gånger, och sen har han fått sprickor i foten 2 eller 3 gånger. 
Någon gång 2003-2006 fick vi ett besked som fick mig att tro att nu var allt över.
Morfar hade fått cancer!
Först fattade jag ingenting och trodde att han skulle bli bra precis som alla andra gånger, men efter ett tag insåg jag att han faktiskt kunde ha dött av det.
Han blev den första i "världen" som bytt hjärta och sedan blev lasrad för prostata cancer. kommer inte riktigt ihåg om det var för hjärtbytet eller någon av hans sjukdomar som gjorde honom till första människan, men det spelar inte så stor roll.
Men nu har det gått mer än 5 år efter det och han är då friskförklarad!
.
Även fast han har gått igenom allt det här har han ett av världens bästa motton som jag verkligen försöker leva efter: Inget är omöjligt, en del tar bara lite längre tid.
.
Ni kanske förstår varför han är min förebild. Ett sådant liv skulle ha kunnat göra vem som helst bitter men inte fan är han bitter inte. Han är nog en av dem gladaste personer jag känner :) haha han är bara bäst!
Han är den man som jag alltid har kallat pappa. Den enda man i mina ögon som har förtjänat titeln pappa
.
För er som inte fattar så tänkte jag förklara lite kort om varför jag har honom som min förebild, jo det är så att jag verkligen beundrar hans tapperhet. Hans livsglädje!
Han finns alltid där om man behöver honom, han har hjälpt min familj genom hela mitt liv, pga en viss person. Men visst då har ju mormor också vart med. Men just att han har gått igenom så mkt men fortfarande älskar allt som har med livet att göra så är han så jävla underbar!
Det går bara inte att förklara, men jag älskar honom och kan inte tänka mig ett liv utan min morfar. 
Vi har så himla mycket gemensamt, mycket mer än man kan tro ;) haha
.
Var bara tvungen att skriva av mig lite. haha
En stor guld stjärna till er som orkade läsa hela in lägget ;)

Morfar jag o syrran <3
Morfar hjälper oss med en snökoja :)
Min första dag i livet :)
Morfar och jag åker pulka ;) haha
Haha här ser han bara läskig ut ;)
Morfar, mamma, gammelfarmor, gammelfarfar, jag och Nathalie.
4 generationer Carlsson :)



Helgen :)

Den här helgen har varit ganska fullpackad ;) haha
.
Igår jobbade jag på Blaxsta vingård mellan 10-14, riktigt kul måste jag säga :)
Hoppas det blir flera gånger :)
När jag kom hem var det bara att slänga i sig mat och sedan dra ut till Lillan, hon var så jävla underbar idag :)
Det började med att hon vägrade gå in i stallet då det var två ungar uppe på höloften och städade. Jag hade heller inte gått in där då haha, det lät as mycket. 
Jag frågade en av ungarna om dom skulle va där länge han bah, aa det ska vi. haha
Så jag gick iväg med henne en bit, men vände och tänkte att jag kanske kan få tag i repgrimman och repet då det hänger precis innanför dörren. Men då hade ungarna försvunnit så vi kunde gå in :)
Borstade av henne lite sen gick jag ut i padocken för att köra lite grejen från marken, ej nh, o det gick så jävla bra, hon verkligen lyssnade på mig och bara stog och kollade på mig i stort sett hela tiden även fast kompisarna stog precis bakom henne. Så himla underbar :)
.
Idag åkte jag ut till henne vid 11 :)
Tänkte rida först men eftersom löshoppning hindrena står kvar så orkade jag inte rida, haha och jag vill inte rida ut själv heller ;)
Så jag bestämde mig för att longera henne med en gummisnodd.
Började med att longera henne utan så klart så hon kunde värma upp lite, sensatte jag på den och hon gick jättefint, det va inte så att hon fuskade utan hon jobbade verkligen på ordentligt med ryggen och trampade under sig :)
Hon va jättefin och gick i en låg form :)
Plockade av den när hon skulle få skritta av :)
Nu är jag hemma och snart drar jag till Finntorp för möte ;) haha
Har verkligen saker att göra hela tiden :)
Kolla öronen ;) haha
Sova :)
.
Så himla söt :)


Ont i ryggen!

Har så jävla ont i ryggen efter dagens ridning, förstår inte vrf :/
.
Idag stog det markarbete på schemat iaf, red lilla Hugo som jag inte har ridit ordentligt på väldigt väldigt länge :)
Vi hoppade en tre stuts och sen var det 21 meter fram till en bock, det gick bättre och bättre för varje gång kan man säga, första gick åt helvete, men sista va så jävla grym ;) haha
Dock märkte jag direkt när jag hoppade av att jag hade fått as ont i ryggen, vet inte om jag gjorde någe när jag red :/
Hoppas det har släppt tills imorrn, för då blir det att jobba en stund. Börjar kl 10 på Blacksta Vingård, ska städa hotell rum typ ;)
Så lite jobbigt om jag har ont i ryggen när jag ska bädda och så ;) haha


Malin :)

Fuck my life! jag ger fan upp, hela mitt jävla liv känns som en stor jävla motgång. Vrf kan jag aldrig säga eller göra saker rätt. Allting är bara fel på mig, mitt liv är helt åt helvete..... allt jag säger är negativt och jag är en pesimist tydligen.....
För ca 10 minuter sen tänkte jag skriva ett inlägg om hur jävla pissigt mitt liv egentligen är, (påbörjat däruppe)
men efter att ha snackat med min underbara kompis vid namn Malin så tänkte jag vafan vrf inte bara vara glad över mina underbara kompisar ??
.
Malin och jag sitter och snackar gamla minnen tillsammans. Och det är så många att jag inte ens minns hälften av dom. Vi lärde "känna" varann redan på dagis, sen har vi gått i samma klass fram till 9:an, fatta vad tufft det är att aldrig ha min älskade Malin vid min sida så som jag har haft i hela mitt liv!
Vi har bråkat med än vad jag kan räkna till, herregud vilka bråk vi har haft. Vi har haft sånna bråk som delade upp  hela klassen, haha. Ganska löjliga bråk egentligen. Men man såger ju det, riktiga vänner är man inte förens man har haft sina dispyter.
Ett minne som är väldigt roligt, det är när hon hade häst på Hornsund och jag under den tiden red fjordingen Pyzen som också står på Hornsund. 
Jag Malin och henne bror brukade köra mörker kull inne i ridhuset på kvällarna, haha löjligt men jävligt kul. 
En gång gömde jag mig i ett hörn bland hinderstöderna, som kunde verkligen inte hitta mig, sen hör jag dom säga hon ´kanske är vid hinderstöderna och då skulle jag resa mig och springa någon annanstans men då slog jag huvudet i ett hinderstöd så dom hörde mi ;) haha det va så jäkla kul. xD
En annan sak som hände när vi körde mörkerkull var att Malins bror tyckte att det var skit smart att sätta sig mitt i ridhuset för där letade ju faktiskt ingen ;) haha
Malin jagade mig och sprang i full fart rätt igenom ridhuset och jag tänkte att ingen  är ju mitt i ridhuset, men där hade jag fel, helt plötsligt springer/snubblar jag över honom och jag vet inte hur länge vi låg där inne och vek oss av skratt xD
Och det är bara två av alla minnen :)
.
Säger det absolut inte tillräckligt ofta, men jag älskar dig Malin Gustafsson <3
.
Älskar dig<3
(ignorera fettot till höger)
.
Här sjunger vi jag vill vara din, Margareta. haha


Jag är så jävla lycklig!!!

Jag är så jävla lycklig just nu!! :)
.
Har precis kommit hem från Gladur och han var så jävla underbar idag!! :)
Jag började med att ta in och borsta och så, sadla och tränsa. TOg med mig longer linan och gick ner till ansgarsgården och longerade honom en stund, då jag har tänkt att han borde ju vara as pigg med tanke på att han har skrittat sen i April. Och det stämmde :P haha'
Varje gång jag smackade på honom kastade han med huvudet och varje gång han skulle komm fram i trav så gjorde han ett bocksprång ;) haha
Så söt!! :)
När jag ansåg att han hade fått sprungit av sig lite så hängde jag longerlinan runt halsen på honom och red iväg :)
Han var helt jävla underbar, red runt sjön och det va sakta skritt runt hela vägen!!! :)
Jag var avslappnad hela tiden och då blev han det också, o så fort han började öka takten tog jag bara ett djupt andetag och verkligen andades ut ordentligt o då sänkte han farten direkt!! :)
Jag hoppade av innan han hade chansen att öka på hemåt vilket jag misstänkte att han skulle göra när vi kom tillräckligt nära, men han brukar öka efter halva vägen, nu ökade han när det kanske var en åttondel kvar av rundan, då är jävligt nöjd!! :)
Efter det att jag hade hoppat av så gick han lös bakom mig hela vägen hem :)
Han försökte gå iväg ibland men det var bara att smacka så följde han med igen :)
Så jäkla underbar häst!! :)
.
En film från när han gick bakom mig, jag filmar över axeln så det blev inte så bra ;) haha
http://www.youtube.com/watch?v=nYZ5X4QO7R0
.
.


Lillan :)

Va ju ute och red Lillan idag, som sagt så var det hoppning på schemat :)
Det gick väl sådär om jag får säga det själv. Jag har samma problem som jag alltid har haft, jag slutar driva och så kollar jag den i marken istället för dit jag ska. 
När jag väl skärpte till mig så gick det bra. Men sen tog min hopprädsla över, jag förstår verkligen inte.
Jag kan hoppa ett hur högt kryss som helst, men så fort hindret blir rakt så tar min rädsla över även fast jag inte är rädd egentligen. 
När jag berättade det för Mickis så sa hon bara att det inte syndes på mig, och det är flera som har sagt att det inte syns att jag är rädd, men jag har väldigt stor respekt för hoppning, det som gör att jag är lite rädd för att hoppa Lillan är att hon verklgen tar i med ryggen och det är jag absolut inte van med, det blir ju lätt så att ridskolehästar hoppar utan att använde ryggen och Lillan anväder ryggen riktigt ordentligt så det är en liten annorlunda känsla. 
Men jag tror att det kommer att ge sig med tiden :)
Dom sista hoppen kändes riktigt bra :)
Måste säga att det är skit bra för mig att rida för Mickis, hon säger verkligen vad hon tycker och det behöver verlkligen jag ;) haha
Längtar verkligen till nästa dressyrlektion för Sofie :P
.


...

Idag träffade jag underbara Mimmi och Fia igen :)
Så himla roligt att vi lyckas hålla kontakten även fast ridskolan las ner :)
Vi bor ju inte direkt grannar heller då det är kul :) haha
Vi träffades på Kings för en pizza och så snackade vi en hel del, i två timmar satt vi där och snackade ;) haha
Jag hänger på dom till Stockholm horse show i November!! :)
.
13.45 kom Mickis och hämtade mig för att sedan åka vidade till Lillan. 
I början av passet gick allting verkligen piss, så fort Mickis sa någe negativt så kände jag hur mitt självförtroende bara sjönk hela tiden. Men efter halva passat så förvandlades det till litte jävlarenamma istället :) haha
Då fixade jag nästan allt, fast bara nästan. En galoppfattning typ mitt på banan blev aldrig rätt, jag gal fel signal hela tiden ville ha vänster galopp men hon fattade höger hela tiden, även fast jag verkligen kände att jag var övertydlig, men jag suger verkligen på att gör bra galoppfattningar så det behöver jag verkligen träna på. 
Men satte en bra fattning åt höger sen slutade vi där och jag va verkligen nöjd efter det :)
.
Jag ska rida henne imorgon också, men då står hoppning på schemat, måste verkligen tänkta på att börja jobba i början av passet istället för att vänta tills andra halvan. Gör det ju inte medvetet men måste börja tänka ordenligt när jag rider ;) haha
.
Just det måste göra en rättelse, jag skrev ju att Lina är nh inriktad, men det är hon absolut inte, hon gör någe så mkt bättre. Hon stärker hästen självförtroende och gör den till en självständig varelse!
Ömsesidig respekt!


Respekt

Det är en fin linje mellan ömsesidig respekt och dominans


Lika

.
Är det bara jag som tycker att dom är sjukt lika ?? :)
Har tyvärr ingen bild från samma vinkel.


Massage

Det var en sån här vi använde för att massera hästarna :)
Dom funkar as bra, hästen blir verkligen avslappnad, gäller bara att man knådar med den samtidigt som den vibrerar. :)


Fredag

Idag var det sista praktikdagen för den här veckan. :/
Vi började med att hämta upp stona i den enorma hagen ;) haha
Vi tog med oss 6 av dom in och masserade allihopa med en vibrations sak :P haha
När vi var klara med dom så red vi ut en tur på 3 av dom, jag red på lilla Kira som stog på Finntorp förut, hon har verkligen kommit till en plats som hon trivs på. :) Hon har blivi mkt lugnare, så roligt att se :)
När vi kom tillbaka tog vi in resten och masserade dom, sen mockade vi efter oss och åkte hem ;) haha
.
Nästa vecka blir det att åka till skolan igen :( Har heller prektik en vecka till ;)
.
Saknar min lilla ängel<3


Onsdag/Torsdag

Igår va jag på praktiken som alla andra dagar den här veckan,
vi började med att hämta in några av stona som skulle jobbas med, och sedan hämtade vi även en valack som skulle jobbas med :)
Lina började med att tömköra Thindra medans jag och Frida smörjde alla träns.
Sen skulle jag sitta lite på ena stot som håller på att ridas in, men det blev inte så. 
Så jag och Frida tämde lite boxar i stallet medans Lina red sin häst, när vi var klara kollade vi på henne en stund, man blir så jäkla inspirerad när man sitter och kollar på henne :)
Efter det så höll vi på med någa unghästar, jag fick sitta upp på en häst som aldrig haft en ryttare på förut tror jag, hade träningsvärk efteråt när jag hade hoppat upp och ner på båda sidorna ;) haha
Sen mockade vi och fixade ordning inför kvällen,
vid halv 12 åkte vi hem på lunch och vid halv 5 åkte vi tillbaka för att ta in hästar och så för ridskolan.
.
Idag började jag vid 7 som vanligt, eftersom det va så fint väder idag blev det uteritt för hela slanten idag ;)
Första rundan så red vi ut på stona och jag red en arab som heter Euphoria och andra passet red vi ut på killarna och då red jag en som heter Ivanhoe, båda två var riktigt trevliga :)
Är nu hemma på lunch, åkte ut en sväng till Gladur idag och jobbade honom lite ihagen, vilket inte gick så jättebra så jag ställde mig bara och gosade med honom en stund och det verkade han uppskatta :)
Försökte jobba lite med Freydis och med det gick ju som det gick ;) haha
Om en halvtimme hämtar Lina mig igen och vi drar ut för andra gången :)
DÅ är det ridskola som gäller igen :)


Lunch

Just nu är jag hemma på lunch, åker tillbaka vid 4 igen :)
.
Hittills idag så har vi ridit lite på dem nya hästarna. Testat dem lite och så, det gick jättebra, jag fastnade lite extra för den ena. Ett arabsto :)
.
Sen fick jag hjälpa till att rida en häst som håller på att ridas in. Fick hoppa upp och ner på henne från båda håll flera gånger, sen gick vi lite och så.
.
Haha låter inte som att man har gjort mycket, men det har blivit endel iaf ;) haha
.
Sen vid 6 så börjar ridskolan så åker tillbaka och jobbar igen :)