<3

Drömde om dig här om dagen. Vaknade med rödsprängda ögon. 
Drömde att jag åkte upp till dig i Ockelbo och hälsade på dig. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna när jag fick "se" dig igen! <3
Hoppas dem på det nya stället inser vilken underbar häst dem får ha till låns!
Saknar dig! <3
Världens bästa!! <3


Torsdagen

Jag kommer ihåg den där dagen, den där torsdagen så himla väl. 
Stämningen som låg över stallet när alla visste att det kanske var sista torsdagen någonsin som ridskolan var öppen. En dag kvar på hela ridskolan sen var allting slut. Framtiden var mycket ovis och ingen visste vad som skulle hända nu. Skulle stallet stå och förfalla flera år innan det blev sålt eller skulle någon köpa. Den största frågan var nog om skulle det få fortsätta vara en ridskola eller skulle det komma några personer som skulle driva ett tavlingsstall eller kanske ett försäljningsstall på vår kära lilla ridskola. 
Det kanske var sista gången alla dessa underbara torsdags personer skulle vara samlade, kanske för alltid. Människor som man aldrig såg skymten av när man inte var i stallet. 
Den där känslan som växte sig starkare och starkare under kvällen. Vi avslutade kvällen med fika precis som vi alltid hade gjort men ändå var det så himla annorlunda än vad det brukar. 
När vi sedan stod där på baksidan allihopa, redo att hoppa in i våra bilar kände jag hur tårarna började tränga fram. Det jobbigaste var när Mimmi och Fia rullade iväg, dem personerna som jag hade spenderat mina torsdagar med under nästan 1,5 års tid. 
När jag åkte därifrån trodde jag att det skulle vara sista gången jag satta min fot där. Sista gången jag satte min fot i mitt andra hem, som alla andra säger. Alla skämt om att jag skulle ställa dit en säng var nu bara just det, skämt. 
.
Efter någon månad fick jag det glada beskedet att jag skulle få jobba på ett läger och det visade sig vara den bästa veckan på hela året. En vecka på det stället jag älskar mest!!
Sista dagen på lägret var dock väldigt tufft för mig, nästan värre än för dem som var där på läger. Dem skulle aldrig få träffa hästen dem hade haft som sin egen i en hel vecka igen. Men jag skulle kanske aldrig få sätta min fot på det stället där jag har spendarat i snitt en kväll i veckan i 8 år igen. Det var för mig helt ofattbart!
När en häst i stallet tidaigare under veckan hade sjuknat in betydde det att alla hästar som skulle åka hem fick stanna några dagar längre. 
Vilket betydde att min älskade Galliano fick stå kvar i ungefär en vecka till.
Även en privat häst stod kvar som jag åkte ut nästan varje dag och red också. Efter varje ridpass blev det att gå ut i den stora sommarhagen och stå och gosa med den allra bästa!
Under dessa dagar blev det  många bilder kan jag lova. När han sedan åkte hem kändes det som att en bit av mig försvann :(
.
Sen kom den vändningen som jag aldrig hade väntat mig, någon dag innan Galliano åkte när jag var påväg in i hagen ringde dåvarande ägaren av gården till mig och berättade att den nu var såld och att dem nya ägarna ville fortsätta med att driva ridskola. Det var första gånen på länge jag gråt  av  glädje. Det betydde att vi faktiskt skulle få ha kvar vår alskade ridskola. 
Dock hann ju alla hästar åka tillbaka innan. 
.
I september startade vi en arbetsgrupp som kort och gott skulle starta upp en ny ridskola. Jag var med i denna grupp och kan säga att jag inte ångrar en sekund av det. Nu har vi stängt gruppen då vårat uppdrag är slutfört. 
I februari öppnar ridskolan igen!!! :D
Ridskolan kunde heller inte ha blivit köpt av några bättre personer. Två helt underbara individer. :)
Följ allt som händer på hemsidan: http://www5.idrottonline.se/FinntorpsRK-Ridsport/


Tävling! :)

http://www.tlop.se/?p=4738#comments


Dagen

Idag åkte vi först till Ingvaldstorp vid 9, tanken var att jag skulle köpa en hjälm men den fanns inte i min storlek så det blir att åka tillbaka i slutet på veckan eller nästa vecka. 
Kom hem precis lagom till jobbet :)
Men gud vad jag har ont i kroppen, min kropp har inte gjort det här jobbet på evigheter, mocka har jag ju gjort, men väga hö, och verkligen hålla igång timmar i sträck med stall jobb har jag inte gjort på länge. Det har alltid varit en paus i mitten eller så med mat, eller en ridtur.
Lite är väl från igår också kanske ;)
.
Vid 4 började jag min vandring till Gladur!!! :) Så jäkla läskigt, men när jag kom fram till staketet och såg min älskling kunde jag inte hålla inne glädjetårarna längre!! Min underbara lilla Gladur. HAn kände igen mig det märktes. När jag gick till grinden så var det bara en annan som kom fram, kommer aldrig ihåg vad han heter. Efter att ha bankat på en hink ett tag kom även dem andra upp till grinden. När jag gick mot Gladur vände han rumpan mot mig och bara stog där. Jag ville inte gå in mer då det var lervälling i hagen, men han vägrade vändra på sig, han vände på huvudet och kollade på mig några gånger som om han sa, vart fan har du hållit hus!!! Du har inte varit här på jättelänge och nu förväntar du dig att jag ska komma till dig. Glöm det!!!
Haha så söt, men när jag tog ett steg närmare kunde han inte hålla sig längre utan kom glatt fram till mig!!! :D
Tog in min bäbis och borstade igenom honom, allt jag ville var att hoppa upp på hans rygg och rida iväg, men det var lite för mörkt för det. Måste tillbaka någon dag när det är ljust :)
Satt inne i stallet när jag väntade på morfar och bara gosade med honom, dock märks det att han står med tre unghästar, hans tålamod var lika med 0 idag, men kan ju va så att han försökte "ge igen" på något plan. Men vet inte riktigt. Vet bara att jag älskar honom så mkt och jag längtar tills moppesäsongen drar igång igen så jag kan åka ut till honom när som helst.
Vet inte hur mkt han får röra på sig nu, men han var ju inte direkt smal kan jag säga ;) haha
Hann inte borsta innan kameran åkte fram, min lilla bäbis!!! :D <3
Man ser inte hur tjock han är här, ni ska se honom irl!! ;)


Västerås

Idag var vi ju som sagt till Västerås, Erikslund närmare bestämt :)
Vi började med att gå in på media markt för att kolla på telefoner, men jag kände att det är bäst att vänta lite. Däremot köpte syrran en ny mobil så jag kanske kan sno hennes gamla tills jag fyller så kan jag önska mig en ny då ;) haha får se. 
Orkade aldrig gå in på hööks men när jag kom hem hade jag fått ett mail om att dem har 50% på en del varor, så kanske skulle gå in ;) haha
.
Sen var det dags för Ikea!!!!
Herregud har aldrig haft så tråkigt i mitt liv, ändå gick jag in i massa klädes affärer först när dom andra gick in där. H&M på erikslund sög!!! Fanns ju fan ingenting, så det blir att köpa. Gick in på Bik Bok och Gina också, men hittade inget jag fastnade för. 
Sen gick jag in efter dem andra på Ikea, herregud vad tiden gick sakta!! ;) haha
Det va syrran som köpte massa saker som hon ska ha när hon flyttar, typ köksredskap och sånt. Kan ju säga att hon har ett helt kök nu. Fattas bara bord och stolar!
.
När vi kom hem gick jag och mamma och tog ut gamla Bettan och testade om hon ville starta och det ville hon, det tog dock ett tag! Så det kanske blir att åka moppe ut till jobbet imorrn :) inte ofta det händer i December kan man ju säga ;) Dock måste jag tanka först :)
Får se hur det blir. 
.
Troligtvis drar vi till Ingvaldstorp imorgon typ vid halv 9-9. Dem öppnar 9 så får se när vi åker, ska då köpa ny hjälm och kanske några ridbyxor :)
.
I morgon får jag troligtvis träffa dig för förta gången på väldigt länge, förstår inte hur jag har klarat mig utan dig. Klarar knappt att hålla tårarna inne! <3


Ändrade planer..

Blir inget västerås på tisdag, utan det blir i morgon!!! :D
Det är nämligen så att jag har fått jobb tisdag till fredag, skitbra med lite cash :)
Funderar på att ev. köpa en mobil för pengarna, men vet inte. Det är ju det där jäkla körkortet också. Men men, får väl se vad som händer. :)


Normala

Ja idag blir det att äta brunaböner(läs potatis) med revbensspjäll hos mormor o morfar som alltid på juldagen. Efter det så börjar väl allt sakta återgå till det normala. 
Julhetsen är nästan över, nu blir det istället nyårshets ;) haha
Vafan ska man göra på nyår egentligen, pallar inte vara hemma!! Måste hitta på någe iaf ;)
.
I veckan kommer jag jobba lite och såklart åka på mellandagsrean! Blir inget till Eskilstuna i år då dem jag skulle gå med ska gå på tisdag och jag kan inte då :(
Men men, that´s life i guess. ;)
Istället åker vi till Västerås!! Snäppet bättre faktiskt och det gör vi på tisdag ifall det inte kommer någe ivägen då :P
Sen ska jag ju åka någon dag till Ingvaldstorp också, äntligen ska jag köpa en ny hjälm. Har ju trillat av riktigt illa två gånger med min så det behövs verkligen. Hoppas dem har några snygga bara ;)


God jul!!! :D

Nu är jag hemma efter en dag av julfirande :)
Vi givk in till mormor o morfar vid halv 12 och vi käkade julbord vid 12. Sen diskade vi och gjorde i ordning alla och satte oss för att kolla på Kalle och hans vänner! :)
Efter det fika och sedan äntligen paketöppning!!!
Man blir verkligen varn på nytt när det gäller paket. Dock kändes denna dag allt annat än som julafton. Det är inte lika roliga som det var när man var liten. Men det går ändå ;) haha
.
Jag glasyrar lite ;)
Fina :)
Syrran är dock så tråkig att hon inte äter glasyr så en blev lite mobbad :P
Paket :)
Julbordet :)
"Förrätterna"
Sill, leverpastej, korv, ägg o potatis :)
Ser det ut som julafton eller ?? :(
Mina paket :)
Efter julklappsutdelningen blev det ost och kex :)
Det jag fick av:
Mamma:
- Hästkalender
- Ljuslyktor
- Fotoalbum+fotofästen
- Presentkort på hm 500 kr
- Den stora mustomten
- Två småtomtar
Mormor och morfar:
- Violen häst
- Presentkort på Ingvaldstorp 1000 kr
- Handsydd tavla
- Liten tomte
- Dumle
- Prydnads gran
- Trisslotter
- 2st påslakansett
Nathalie:
En hästhalsband
.
Riktigt nöjd faktiskt, dock hade jag faktiskt bara önskat mig pengar och tekniskt sätt var det det enda jag inte fick ;) haha Men är ändå jättenöjd, speciellt med presentkortet på Ingvaldstorp, den ska främst gå till en ny hjälm men lär ju räcka till mera då det är hyffsat billigt där :)
Nu är det roliga slut för i år och det är bara ett år kvar till nästa gång! ;) haha


Julshowen :)

Här kommer lite bilder från julshowen, dem är rakt av snodda av Jasmin :)
Våra älskade "Filip och Fredrik"
Lag blå i "maskeradhoppningen" :)
Linda in lärare i toapapper! :)
Lärarparodin :)
Påsdansen, jag står längst fram till höger (tredje personen totalt från höger) :)
Påsdansen på film!! :)
Rickard fick testa på att sätta ut hästarnas kroppsdelar :)
Liten del av luciatåget!
Lärarna förstörde dock slutet på vår show genom att härma oss!!!
.
Det hade aldrig gått utan vår helt enkelt bästa klass!! :)


Jullov :)

Idag började dagen med att Becca kom hit  och runt 7 åkte vi med mamma till Eskilstuna. Vi har på Nyby till 8 undefär och då började vi förberade inför julshowen. 
Klockan 10 började den och vi var så jävla underbara!!! Allting gick så jävlabra. Vi inledde med att sjunga för Jenny, läraren som slutade, och gav henne en present! Hon blev så glad :)
Sen gick vi vidare med maskeradhoppning, snurra in lärare i toa papper, gymkhana utan häst, lärarparodi, påsdansen, fika, kaninhopning lärare mor elever, agillity, spegelritter, anatomileken och sedan ett lucia tåg. 
Lärarna hade bestämt sig för att härma oss dom jävlarna så dem gjorde också påsdansen efter allt. Sen hade vi en liten julklapps utdelning för lärarna :)
Alla jobbada på as bra idag, det flös på hur bra som helst, har aldrig varit så nöjd med klassen som jag var idag :)
Hoppas det fortsätter så här, att vi faktiskt kan fortsätta samarbeta även efter det här! Aja hoppas kan man ju alltid göra ;)
.
På vägen hem svängde vi förbi Lillan, Becca fick hänga på och träffa den omtalade Lillan ;) haha
Mockade och gjorde ordning allt inne i stallet innan jag tog in henne och borstade av henne och tog hovarna. Hon var riktigt ren så det var inte så jobbigt :)
Tog repet och gick ner i paddocken och jobbade henne lite från marken. Det gick jättebra, hon hade fokus på mig hela tiden. När vi gick ut från banan så stirrade hon jättekonstigt på mamma och Becca som om hon undrade: har dom stått där hela tiden? Som sagt fokuset låg på mig hela tiden även fast hennes hagkompis stog och gnäggade efter henne. :)
Hon var dunder pigg ialla fall med höll sig i skinnet. Gjorde lite basic övningar så som gå fram stanna när jag stannar, stanna kvar när jag backar och backa när jag "säger till", tycker det gick jättebra hon lyssnade på allt jättebra, dock ville hon inte backa så mkt i slutet men var jättenöjd :)
Kände hur hon verkligen sökte kontakt idag :) <3
Det var skit bra underlag på banan nu, men om det fryser eller blir mycket varmare nu så blir det nog sämre tyvärr :(


Julklappar

Nu är äntligen alla julklappar färdiga :)
En kvar att slå in. Dock är det inge roligt att slå in paket då jag håller på att bli sjuk, så jag blir typ förvirrad och tappar bort tejpen hela tiden!!! Har letat efter den 20 gånger typ. 
Har ett paket kvar att slå in, så hoppas det går bättre nu!
Kom på att jag inte skrivit att jag fick en julklapp av Mickis och Lillan i söndags. Fick ett välbehövligt dressyrspö! :D
Tack så mycket! :)
Hittade den här när jag skulle ta fram paketpapper. 
Saknar min lilla Stampe <3
Papper var det bästa han visste :') Efter godis då ;)


Gårdagen

Igår vaknade jag vid 10 och vid 11 följde jag med Mickis ut till Lillan. 
Tanken var väl att vi skulle fixa lite med henne, men en annan i stallet skulle rida sin häst så vi kollade på henne, sen fick jag testa på att rida lite. Det var skit svårt, den var så himla känslig för sitsen så jag lyckades knappt på hästen att gå rakt. Kände mig som en nybörjare ;) Men mot slutet så gick det hyffsat tycker jag :P
När vi var klara så var vi så frusna och otaggade så vi gick bara och hälsade på Lillan och kollade så att hon inte var blöt genom täckena och sen åkte vi hem :)
.
Väl hemma så hade jag två timmar på mig att julpynta, så det var bara ner i källarn och plocka upp allting :)
Som vanligt så har jag alldeles för många tomar för mitt rum, så i år orkade jag faktiskt ha alla framme :P
.
Vid halv 4 drog jag upp till FiskLisas hus på möte med arbetsgruppen, vårt "uppdrag" är nu slutfört så vi stängde ner gruppen igår, lite sorgligt men så jäkla underbart att tänka tillbaka på att den 4 september när det allmänna mötet var så var allting oklart om det ens skulle bli någon ridskola. Vi bildade då en arbetsgrupp och på tre månader har vi jobbat väldigt intensivt, men nu har vi vår ridskola! :D
Så jäkla underbar känsla även fast det är lite sorgligt att det är slut, men egentligen är det ju bara början! :D
Tycker att alla kan gå in på hemsidan då den har blivit väldigt snygg dem senaste månaderna :P
http://www5.idrottonline.se/FinntorpsRK-Ridsport/


Intressant läsning!

Tycker alla ska ta sig tiden att gå in och läsa det här då jag anser att många slänger på sina hästar alldeles för många täcken :)
Vissa hästar går redan nu men dubbla vintertäcken!!
http://www.hippson.se/artikelarkivet/hasthantering/tacke-eller-inte-tacke-det-ar.htm


Outfit

Man blir ju lagom sugen att köpa en outfit ;)
Dressyrmupparnas egna Collection :)


Ny header

Så här kommer bloggen troligtvis se ut efter jul ;)
Dock måste jag lista ut hur jag tar bort mitt bloggnamn uppe till vänster över Livingas namn. Men det löser sig väl :)