Pay And Jump

Idag var jag och Rune med på Finntorps pay and jump. Och det gick så sjukt bra!
Började med att fick stressa lite då jag är helt okapabel till att bedömma hur lång tid ett visst antal ritter tar och när jag skulle göra iordning så det blev typ kasta in hästen borsta sadla och tränsa och sen ut och hoppa upp direkt.
Fick komma in på framridningen direkt och det gick väl riktigt bra tycker jag :) Jag var ju nervös och spänd och han kändes lite sprallig men det kändes bara som tur va ;)
Hann inte rida fram så länge utan red runt lite och hoppade sedan fram lite lagom. Fick sedan gå in i ridhuset och vara sällskap åt Sigge :)
.
Startade först en 70cm och det gick väl sådär, jag glömde släppa på handbromsen i början av banan så det blev lite som det blev men är helt nöjd.
Startade sedan en 80cm och det gick så jäkla bra! Är verkligen super nöjd med både mig själv och Rune. :)
Skit kul var det, jag tänkte bara att nu kör vi järnet! :)
Underbara Fia var såklart där och filmade! :) <3
 
Nu måste jag börja fokusera på själva hoppandet, förut har det mest handlat om att komma över rädslan och nu är jag på god väg. Var ju på botten och trampade i måndags men efter idag är självförtroendet på topp, men mkt kan ju hända ;) haha Men nu behöver jag tänka på att följa honom mer i språnget, förut försökte han ju bocka direkt i landningen så jag håller ju i och är beredd på det men nu när vi jobbat mer med honom och han är framme för skänkeln så bockar han inte så nu måste jag verkligen börja tänka på att följa med i språnget och inte få det där sista rycket i landningen! Träning träning helt enkelt! :)
 


Filmen från Annsieträningen! :)

 
Tack bästa Fia för filmen! :) <3
Aa den blev inte så lång eftersom jag inte hoppade så mkt och endast det bästa är med :P


..

Okej nu har det tagit alldeles för lång tid sen jag skrev sist. Nästan varje dag ploppar det upp något i huvudet som jag ska skriva om men det försvinner lika fort igen, jag måste verkligen lära mig att skriva upp det och sedan skriva inlägget senare.
Ska försöka skriva lite oftare jag lovar! Men iaf till saken nu då. Det här inlägget får handla om hoppning :P
För två veckor sedan typ åkte jag av Rune när jag och Lisa var ute och red, inte trodde jag att jag skulle bli rädd för det, utan jag kände mig som vanligt! Men tisdagen efter så kändes det absolut inte så bra, på hoppträningen alltså. Men jag tog mig igenom passet. I tisdags var det katastrofalt, det stod koner i nästan alla hinder så han hoppade som om hindret låg på 1.20 vilket det inte gjorde. Men självförtroendet var totalt i botten då jag trillat av både måndag och tisdag förra veckan. Gick dock in med inställningen att trillar jag av så trillar jag av!
Vi började med att travhoppa 90cm och det gick super, men så fort vi började hoppa bana så fick jag andnöd och fick inte fram ett ord. Men sen gav jag mig fan på att jag skulle rida bättre, men sen när jag hade hoppat banan blev det samma sak igen, jag fick andnöd och fick inte fram ett ord.
Där kändes det som att botten var nåd och jag ville inte ens tänka på att jag skulle rida för Annsie idag.
.
Idag gick jag in med inställningen att jag kommer åka av ;) haha jag gör det ofta nu för tiden :P haha
Men iaf, framridningen gick så sjukt bra och han kändes jättefin. När vi började hoppa lite gick det sådär då jag red slarviga väger mest för att jag väntade på att han skulle göra någe. Men när jag väl kom till ridning så blev det mkt bättre! Jag va supernöjd, sen kom vi till den där jäkla vatenmattan som jag var hundra på att jag skulle åka av pga. Men den klippte han direkt dock en aning för högt men det gick ändå hyffsat, sen skulle jag hoppa ett hinder med en stor italiensk flagga över en helbom och som hängde ner. Hinderduk heter det väl? Eftersom jag var inställd på att han skulle hoppa enormt eller stanna på vattenmattan så hade jag aldrig ens tänkt på hur han skulle reagera på flaggan, det tog trävstopp och han kastade sig/hoppade ät vänster och plötsligt låg jag på marken. Opps! Aja efter att ha hämtat andan några sekunder då jag fick svårt att andas hoppade jag upp och red samma igen, och han stannade, men efter några försök blev jag arg och vi kom över. Hoppade det sen flera gånger och jag slutade när jag var nöjd, så jag fuolföljde aldrig hela träningen kan man säga.
Gick ut och skrittade av honom till Ansgarsgården och tillbaka!
Är så jäkla nöjd över träningen även fast jag åkte av och även fast jag jag var livrädd där ett tag. Men sista rundan kändes klockren och jag är verkligen nöjd! Han bockade inte en enda gång utan hoppade bara stort över vattenmattan och flaggan.
Tänkte sluta tidigare men Annsie fick mig att hoppa en gång till och det är jag  så jäkla glad för, efter dem sista sprången kände jag mig helt nöjd och det kändes som om rädslan avtog, men det kan ju va tillbaka lika snabbt igen!
.
Stort grattis till den som lyckades läsa hela texten och fatta allt :P haha
Men måste ju säga att jag förundras över att det faktiskt hittills inte gjort så ont att åka av en ca 175 hög häst! :P Men så kanske man inte ska söga ;)
Grymt nöjd med träningen i efterhand iaf!
Gammal bild på Rune! :)
 


Rio Grande!

Igår var det äntligen dags för specialidrott igen! :)
Fick bjässen Rio och det gick så sjukt bra! Bortsett från att min högra fot domnade av dem nya stövkarna :P haha
Men men, ska man va fin får man lida pin! :P Nä men dom behöver faktiskt kortas ner lite annars kommer jag inte kunna rida ordentligt!
.
Men vi ska iaf rida LA:1 programmet och bli bedömda för det i slutet av terminen så vi började att träna på lite delar ur programmet. Vi fick först värma upp lite självständingt och Rida va väldigt fin men inte framme ordentligt och jag fick ganska snabbt fatta galopp och bara rejsa runt i hela ridhuset för att få fart på honom och det hjälpa kan jag säga. Sen hade jag mycket bättre framåtbjudning genom hela ridpasset.
Sen fortsatte jag framridningen och det känder super, Marie tjatade jättemkt på min sts och det var välbehövligt vill jag lova! Jag fick även jobba med mitt stora problem. Jag blir så himla passiv i min ridning när det känns bra, eller jag slutar helt enkelt att rida med benen vilket är himla irriterande. Det märktes extra tydligt på tävlingarna då jag rattade runt istället för att rida runt och därav resultaten. Jag måste helt eneklt komma igång mer med benen.
Men när jag väl red med benen så gick det så himla bra! Rio är en sån häst som gärna kröker på nacken och bara går där utan att egentligen jobba, men idag bar han sig själv, jag hade ett lätt stöd i handen och han gick så himla fint! Marie bekräftade att min känsla var helt rätt vilket var riktigt kul! :)
Sedan gick vi in och tränade på skänkelvikningen som ingår i programmet och det gick hyffsat bra.
När jag väl fått alla delar på plats var det bara mer fart som behövdes, men eftersom han är så stor stoppas man upp lite i kurvan innan (vi vände upp vid A och red en skänkelvikning ut till väggen.) så då blev det ingen bra skänkelvikning, men när jag gasade på genom kurvan blev det mkt bättre! :)
Helt enkelt super nöjd över ridpasset! Nu känner jag att jag behöver få lite mer dressyr bilder eller filmer på mig, ska se om jag vågar lägga upp filmerna från tävlingarna ;) sitter ju mest och rattar runt honom istället för att rida! Usch, ska iaf kolla på dem några gånger till för att verkligen se mina fel.


Rubrik

Hej allihopa!
Vad har hänt sen sist?
Jo jag har haft påskov, mitt sista lov någonsin! Känns väl sådär, men ändå skönt att slippa skolan ett tag, sen får vi ju se om jag kommer plugga vidare sen. Hade ju tänkt att plugga på distans till ridlärare, men det blev inget av i år då jag för det första var tvungen att åka dit på ridprov i april med den häst jag tänkt ha under utbildningen, den ska då kunna hoppa 1.10 och gå LA dressyr. Då jag inte har en häst är det ju lite svårt ;)
Och även om jag hade så är inte jag där psykiskt eller kunskapsmässigt än att hoppa den höjden. Så det får helt enkelt vänta ett år, sen får vi se hur det blir i höst med jobb och så. Om jag har råd och tid kanske det kan bli en foderhäst av någe slag ;) vem vet :)
.
Projektarbetet är äntligen klart och inlämnat, dock tror jag att jag ev knappt kommer få ett g, men vi håller tummarna ända in i det sista! :)
Så trött på skolan så det finns inte. På tisdag är det dags för svenska nationella :( usch, inte långt kvar nu!
.
I lördags var det exakt 1 månad kvar tills min 19-årsdag och exakt 2 månader kvar tills studenten! Åh får snart panik över hur fort tiden går, snart sitter man på ålderdomshemmet och tänker tillbaka på ens liv! Haha nä inte riktigt kanske men iaf :P
Nu måste jag strukturer upp min lite, skicka ut inbjudningar till studenten, men då kommer redan nästa fråga, vilka ska jag bjuda? För dem flesta är det inte inte så svårt, bjud hela tjocka släkten. Men jag har ju inte så mkt till släkt, eller egentligen har jag en stor släkt på pappas sida, men har ju ingen kontakt med den sidan, då dem tog avstånd efter en viss händelse och jag tänker inte ta första steget där kan jag säga! aja, nog om det.
Mamma har ju inte syskon, så det är ju jag, mamma mormor morfar och nathalie som är vår familj/släkt. Sen har ju mormors alla syskon men vi har inte så bra kontakt. Aja vi får helt enkelt se hur vi gör!
Ska iaf bjuda lite vänner också :P Får väl bli en mysig middag med några istället för ett stort släktkalas kanske?
Aja det tåls att tänka på iaf!'
Ni får ha det så bra! :)
 


Film från hoppningen med Rune :)

 
Underbara Fia filmade igen! :)
Riktigt nöjd med träningen, förutom när jag fick ett stort bakslag och blev livrädd igen, men fortsatte direkt att hoppade så det försvann lika fort igen.
Kom helt fel mot ett hinder så jag fick styra undan och vet inte riktigt vad min hjärna tänkte, men helt plötsligt ville jag bara hoppa av och lägga hoppningen på hyllan. Men det gick ju faktiskt bra ;) haha
Önskar att man bara kunde släppa det och köra på!


länge sen sist!

ja ni får.väl helt enkelt.stå ut med att jag uppdaterar när jag hinner och har lust. :-)
just nu är det mitt sista lov någonsin! underbart men ändå hemskt. För inte en dag utan att jag tänker på framtiden, vad vill jag egentligen med mitt liv. Det är sånt tiden får utvisa helt enkelt!
.
Idag hjälpte jag Sara först på hjelmskyl sen drog jag vidare till henne för att mocka och plocka in hästarna. Sara skulle iväg på en pay n jump med tre unghästar. hoppas verkligen det gick bra för henne! :-)
.
Imorgon ska jag lämna in mina stövlar till skomakaren sen hoppträning med Rune på kvällen, utöver det har jag inga planer alls. har inte ens ställt klockan och det är väl kanske ett halvår sen sist. är jag ledig har jag alltid någe annat inplanerat men imorgon blir det en ordentlig imorgon, vaknar säkert sju bara för det :-/
.
God natt gott folk! :-) <3