Brutus

Ni ville läsa om mina ridpass så får väl börja skriva mer om dem helt enkelt ;)
.
Idag var det dags för hästbyte i skolan och jag önskade en häst som var svår att sitta ner på så jag skulle få kämpa lite och få träningsvärk i magen. Fick då Brutus och han va väldigt svår att sitta på sist jag red honom, men inte för att han bara är sån utan för att han släppte ryggen och blev som en planka att sitta på. *
Men idag var det en helt annan häst jag satt på, helt underbart!
.
Vi red på de stora volterna hela lektionen men varierade mycket ändå,
Mycket tempoväxlingar och fattningar vid vissa punkter.
Kan förklara några grejer vi gjorde. 
Först skrittade vi på volterna och på den öppna delen skrittade vi med stora steg och på den slutna delen med korta snabba steg. Vi över gick sedan i trav och gjorde samma sak.
travade vi på volterna och gjorde en avsaktning så fort vi paserade medellinjen, skrittade fram till väggen och gjorde en galoppfattning från skritt för att sedan galoppera på den slutna delen av volten och sedan bryta av till trav och sedan en avsaktning till skritt vid medellinjen igen. Allt detta utan stigbyglar.
Detta gjorde vi såklart i båda varv, sen bytte vi till att ta stigbyglarna och rida i trav. På den slutna delan skulle vi öka på och på den öppna delen samla ihop. Först red vi lätt vid ökningen och satt ner när vi samlade ihop, sen bytte vi och gjorde tvärtom, det var riktigt svårt. Sist satt vi ner hela tiden och Brutus var riktigt fin.
låter som att vi inte gjorde någonting, men i självaverket gjorde vi massor känns det som :P
Det jag måste tänka på är att inte länga ut tygeln o den ökade traven när jag sitter ner, jag släpper gärna ut tygeln och får då svårt att samla ihop igen.
Men över lag gick det jättebra!
Hoppas ni förstod allting ;)


Jaha

Nu har jag suttit här och försökt komma på någe att skriva i några minuter och det står helt tomt i skallen, visst jag kan skriva om dem 4 ridpassen under dem senaste dagarna, men det är inge intressant, bara vanlig ridning.
Nä ni, börjar få slut på idéer så kom gärna med lite tips.
Vad vill ni läsa om?


Thats life, people!

Denna dag har varit ganska okej,
Har:
- Spenderat dagen med Sara, alltid lika roligt!
- Äntligen fått ordning på bilen,
- Den gick även igenom besiktningen
- Ridit två hyffsade ridpass på Bolle och Sigge.
Ja det kan man ju tycka är en ganska hyffsad dag, men allting känns bara så fel.
Kan inte riktigt sätta ord på vad det är, men mycket har med framtiden att göra, tänker mer och mer på det varje dag och tänker på hur fel det kan bli. Att jag inte hittar någe jobb och då blir arbetslös och bara går hemma.
Vet att många överlever på det också, men jag måste ha något att göra, vill inte inleda mitt vuxen liv med det.
Vet inte riktigt vad jag ska göra, skulle vilja fixa allt nu för att veta vad jag ska göra.
.
Stallet är det bästa stället när man känner såhär. Tystnaden och lugnet gör en gott.
Efter lektionerna idag gick jag upp med Sigge till privatstallet, då passade jag på att gå in till Bijou och mysa lite. Inne hos henne kan man inte vara på dåligt humör. Man står där och pratar och det känns som om hon förstår precis allt man säger, hästar när dom är som bäst! <3
.
Aja det  här vart ett litet depp inlägg, men det känns bättre när man får skriva av sig lite.
Känns tyvärr som om det kommer bli mycket sånt ju mer vi närmar oss studenten!


Okej,

Denna helg har gått i ett nafs, men ändå har jag inte gjort någe typ,
Jobbade mellan 6-14.30 igår och när jag kom hem vart det bara  mys framför tv:n sen in till mormor och morfar för att hälsa på deras gäster, sen åt vi även lite där. Direkt när vi kom hem strax efter 10 svängde jag direkt in i badrummet för att borsta tänderna och sen sova!
.
Idag hade jag utsläpp så började 7, morgonen började inte bra, men blev bättre vart eftersom.
Kändes som om jag var överallt idag, sprang fram och tillbaka över allt hela tiden, men klart vart det ju iaf.
Vid 12 hade vi FRUST möte och nu har vi gjort en grovplanering för året, :)
Efter mötet skurade jag litegolv och drog sedan ut en tur på Bobo. Var jättetaggad på att "trimma" lite, men ville ju även rida ut. Det löste jag genom att slänga på dressyrsadeln och rida lite dressyr på vägarna istället :) Gick sådär då det var lite isigt i mitten av vägarna så det blev inte så avancerat. Tränade på att sitta ner i den mer framåt traven och det gick väl sådär. Jag har kommit på vad mitt största problem är i ridningen, har nog vetat om det  hela tiden men försökt förtränga det. Jag är så jävla lat! Så fort det tar emot slutar jag vilket gör att jag aldrig får till den där underbara känslan. Det värsta är vänster sidan, då jag gärna släpper den sidan helt då det är "jobbigt" för mig att ta igenom där. Men nu har jag börjat med att jag rider Bobo mycket vänster ställd eller helt rak för att inte tappa vänster sidan, för jag förböjer gärna åt höger.
Så just nu tänker jag vänster, vänster, vänster!
Måste fråga ridläraren i skolan om jag kan få hästar som är lite svåra att sitta på och sedan rida mycket utan stigbyglar för då kan jag inte fuska, då ska jag sitta där och ingen annat!
.
Just det, nu är jag typ anmäld till min första tävling ;) Är dock reserv så hoppas på att några hoppas av så jag kommer med! :)
Så nu gäller det att trimma som tusan så det blir bra resultat också!
.
Nä nu ska ni slippa mitt babbel, lär ju inte va någon som försår ändå ;) haha, så här ser det ut i min hjärna just nu, väldigt rörigt!
<3


kortspel

sitter hos mormor och morfar och kollar när dom spelar kort med några bekanta.
somnar snart!
.
har jobbat idag och så blir det jobb i morgon.
En heldag i stallet väntar då jag har utsläpp, jobbar, har möte, ska försöka rida ut en sväng och sist plocka in hästarna :-)
Får se när jag kommer hem.






kissens favvoplatser i stallet ;-) taket och spöhinken! :-P


Vilka läser egentligen?

Jag har ändå några specifika besökare per dag, men vilka är ni egentligen?
Kan inte alla som läser skriva vilka ni är och någon rad om er själva? :)


Krizz!

Idag var det hoppning på schemat och jag red Krizz. Det var jättenyttigt för mig men jag tyckte lite synd om hästen faktiskt.
När jag hoppar så har jag mina speciella laster:
- Rädd för att komma fel, då jag tror att jag kommer åka av fast jag aldrig gjort det hittills. Hjärnspöken alltså
- Ser jag att jag kommer komma tokigt, reglerar jag alltid bakåt istället för framåt.
- Vill inte släppa kontrollen
 
Krizz va jag tvungen att göra tvärtemot allt vad min hjärna ville. Jag skulle bara rama in och rida mot hindret i ett friskt tempo, vilket gjorde att det blev lite fel ibland när jag av vana tog en förhållning istället för att bara köra på. Hindrena låg på kanske 60cm så det va ju ingen höjd alls, men jag var ändå tveksam. Tyckte det gick alldeles för fort mot hindrena och jag kunde inte göra så mycket även om jag såg att vi kom helt fel.
Gick riktigt dåligt några gånger och riktigt bra några gånger.
Mot slutet kunde jag faktiskt reglera lite framåt till och med ;)
.
Ja vad ska man säga, man måste ju utmana sig själv för att komma vidare! :)


Hoppning!

Hoppade ju i tisdags och Ylva va ute och fotade lite :)
Så här har ni lite bilder,
Gick lite sådär så bilderna är ju lite sådär också ;)
Men Sigge va duktigt, bara jag som va lite ur fokus ;)


Time flies!

Ja ni egentligen händer det inte så mkt i mitt liv just nu, men ändå gör jag saler hela tiden. Jag står lite och trampar, oroar mig för framtiden.
Minst en gång i veckan får jag frågan, vad ska du göra efter studenten?
Just nu känns det som om jag går omkring och bär på en stor klump av oro. Vad kommer att hända?
Jag vill inte börja mitt liv som arbetslös men jag är hller inte mogen att flytta till ett jobb vilket kan hända att jag måste göra.
Plugga är ingenting jag har tänkt göra nu direkt efter sudenten då jag för första gången i mitt liv är skoltrött, är jag det nu hur är det inte då i höst om jag ska plugga ca 3 år till?*
Jag tänker inte påbörja något som jag inte tänker slutföra!
.
Ja ni hör ju själva, jag vet varken ut eller in, eller jag vet exakt vad jag skulle vilja göra och jag har allt uppmålat i huvudet, men det krävs ganska mycket tur för att det ska inträffa över huvudtaget!
.
Jag kommer ihåg första dagen i 6:an som om det vore förra veckan och nu är det dags att ta studenten.
Som tur är har jag ju mitt nuvarande jobb och skulle det inte bli som jag vill, kan jag ju fortsätta att jobba helger och vissa vardagar till en början.
Många säger lev i nuet, men jag klarar inte riktigt av det när jag inte vet hur det kommer att bli.
.
det här blev ju ett rörigt inlägg, men va tvungen att få skriva av mig och det är ju faktiskt vad bloggen är till för ;)
En sak som jag är helt hundra på är iaf att hästarna alltid kommer ha en stor plats i mitt liv! <3


oj här var det segt..

Nu var det några dagar sen jag skrev, händer inte så mkt i livet men ändå har jag itne haft tid att skriva något ;)
.
I tisdags hade vi fysträning på idrotten och nu i efterhand var jag nog för ambitiös då jag knappt kunde gå igår ;) haha det blev ju inte bättre av att jag red på hopplektioner samma kväll heller. :P
Hoppade först Bolle och sen Bobo, fick bra med båda, dock ganska stor skillnad på dem ;) haha
,
Igår var det dags för dressyrlektion igen på Vilsta och jag hade Rio. Och det gick super, en sån dag där alla i gruppen var nöjda och det är så härligt när det blir så :) Allting släppte och han svarade till slut jättebra för hjälperna. Han kan annars bli lite seg och inte ta hjälperna direkt men idag gick det riktigt bra. Vi fick rida fram lite själva vilket gjorde att jag fick göra lite som jag ville. Jag började med att rida på mycket framåt först, sen gjorde jag massor med avbrott och igångsättnigngar, där jag ställde fkravet att han skulle lyssna på minsta lilla hjälp. Till slut vart han svårare att bromsa istället för att få igång, men hellre det tycker jag.
.
Efter den lektionen kunde jag knappt gå så att köra hela vägen hem var inte jätteroligt ;) haha
Idag jobbade jag och det tom emot ganska rejält, men det släppte vart efter och imorrn är det dags för ridning igen så får se vad kroppen säger då. Man känner ju att man lever iaf, härligt! :)
 


Orättvist!

Att livet kan vara så grymt orättvist!
Tänker på dig Fia! <3
Ior R.I.P <3


Ponnyakuten

Asså vad ska man säga? Ponnyakuten, det är ju skrattretande.
- en unge kunde itne sitta ner i traven och sökte för det
- en kommer på en stegrande häst. Allt började när dom rakade ponnyn och dem hittar ingen fel på ponnyn, men todde upptäcker sporrskav och kommer fram till att den nog börjat stegra pga av att huden varit känslig efter rakning och eftersom sporrarna skavde så fortsätter det att irritera alltså fortsättter hästen att stegra. Kort och gott hon kom dit för att höra todde säga: rid utan sporrar!
- en var på tok för stor för sin ponny och vågade inte galoppera
- en kunde inte rida och hade en för svår ponny,
.
Ja vad ska man säga. Allihop va iaf jävligt modiga som sökte till Ponnyakuten, det hade ju aldrig jag vågat göra om min häst sprang iväg med mig, eller bet mig hela tiden.


Jobbar

När det här publiceras är jag säkert redan på jobbet. Idag gör jag en liten specialare, börjar tidigare än vad jag ska och tar en paus på mitten för en uteritt med Lisa :) Trevligt!
.
Jag har en fullspäckad vecka framför mig:
Måndag:
  • Lämna in bilen kl 7
  • Praktik, mocka och släppa in hos Sara
  • Camillaträning x2
Tisdag;
  • Skola 8.30- ca 14
  • Sara li träning
Onsdag
  • Specialidrott på Vilsta
Torsdag
  • Jobbar
Fredag
  • Vanlag ridskoledag på Vilsta, dock med forder föreläsning
Lördag
  • Jobb 6-15
Söndag
  • Styrelsemöte 10-12
  • Jobb12-17
Ja, där här ni min vecka ;) Ser egentligen inte annorlunda ut mot mina vanligt veckor, sä nu vet ni hur mitt liv ser ut ;) haha
Så skönt att vi inte har så mycket riktigt skola nu för tiden. Jag är inne på skolan en dag i veckan och det är inte mig emot direkt.


Flyt....

Jag är inne i ett flyt nu när det gället bloggningen, kan ni inte komma med lite tips på vad jag ska skriva om nu när jag känner mig lite motiverad! :)
.
 
Hitta en massa roliga bilder från första partykryssningen, den här går iaf att visa ;) haha


Bilder

Eftersom jag håller på och fixa min egna dator så den blir lite snabbare så kanske jag inte behöver använda skoldatorn lika mycket, vilket gör att jag kommer kunna blogga mer med bilder ;) har ju inga bilder på skoldatorn vilket gör att det blir lite tråkiga inlägg :P
 
Gammal bild på envisa cornet :) Saknar henne lite faktiskt :)