Allt eller inget..

Fick lite önskemål på vad jag kunde blogga om och tänkte börja med första, vad häder på ridskolan?
Men fortsätt gärna skriva vad ni vill läsa så får ni en uppdaterad blogg ;)
.
Just nu är det som sagt ridläger men det är bara en liten del av vad som egentligen pågår, samtidigt som man driver runt verksamheten så pågår "renovering". Som ni vet så är Finntorp inte helt nytt och därför pågår det som sagt lite renovering för att fräscha upp stället. 
Hittills har:
- stallet högtrycksspolat och decifiserats(?) inför lägrena. Allt har gjorts rent ordentligt.
- Privat stallet är också högtryckstvättat och målat. 
- Staket på uppebanan är utbytt och strax klart. 
- Nya hagar är gjorde
- Trasiga/dåliga staket är fixade
och mycket mera ska göras. Det är ett ständigt jobb som kanske inte syns så mycket jämt, men när det är klart kommer ni att se en fantastisk skillnad. 
.
Och så har vi ju lägrena också, vet inte riktigt vad jag ska berätta om dem, kan börja med tidsschemat. 
7.30 - Väckning
7.30 - 8.30 Frukost
8.30 - Samling för att gå ner till stallet och plocka in hästarna
9.30 - Ridlektion första gruppen
10.30 - Ridlektion andra gruppen
12.15 - Lunch
13.30 - Teori alla frukt
ca 15.00 - Ridlektion första gruppen
16.00 - Ridlektion andra gruppen
18.15 - Middag
19.30 - Kvällsaktivitet
21.00 - Kvällsmacka
22.00 - Läggdags
.
Såhär ser det alltså ut för en som är på läger. Det är mycket man ska klämma in på en dag, men ändå tycker jag aldrig att man behöver stressa. Men det är så himla bra, för alla får ju hjälpas åt och då blir det mycket enklare. 
En kvälls aktivitet kan vara i stort sätt vad som helst. Idag körde vi charader och igår körde vi kubb så det varierar helt. 

Är det något annat ni vill veta så får ni fråga, för nu måste jag sova om jag ska orka med barnen i morgon ;) haha


Blogg.se

Helt plötsligt blev blogg.se väldigt konstigt. Men det blir säkert skitbra det också ;) haha
.
Jobbar som sagt på läger och vi kommer ju göra nästan samma sak varje dag så vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Idag var det riktigt pissväder så vi har varit inomhus typ hela tiden. På den tiden vi hämtade eller lämnade hästarna i hagen så hann vi bli dyngsura. Riktigt tråkigt. Troddet faktiskt att sommaren var här nu. 
.
Men tänkte kolla om ni ville hjälpa mig lite. Vet ju att det faktiskt är några som läser bloggen och skulle vara lite enklare för mig att uppdatera om jag visste vad ni vill läsa om förut om mitt hästliv som vardag. Utan det kanske är något speciellt ni vill veta eller kanske att jag ska skriva om någon speciel sak?
Kom igen och önska lite saker så ska jag försöka skriva lite. Men om ni inte önskar någe så blir det nog tyvärr väldigt dålig uppdatering så jag har absolut noll idéer....
Om det ändå kunde vara så här fint väder! Vi håller tummarna för resten av veckan :)


Finntorp :)

Ligger just nu i sängen och ska väl sova om en stund. Första "dagen" på lägret avklarat ;) haha
Nä så jobbigt är det inte. Det är ett härlig gäng ungar som är här och tjejen jag jobbar med är också trevlig så denna vecka kommer nog gå fort :)
Bloggandet kommer nog bli lite enformigt nu med tanke på att jag gör i stoort sätt exakt samma sak varje dag, vilket gör att jag inte kommer skriva varje dag :P
Har en timmes paus typ strax efter lunch där jag kommer hinna uppdatera lite om jag inte sover eller pluggar körkortsteori. Är grymt taggad på det där jäkla körkortet nu. Några körlektioner till så ska det nog gå. Vecka 30 blir det att sitta på körskolan hela veckan typ och råplugga teori och köra en massa så jag blir klar i år :P
.
Ska försöka ta lite bilder här ute nu under dagarna, men jag lovar inget ;)
Dock ska jag försöka ge er bilderna från kryssningen för dem har jag på datorn tror jag ;)


GLAD MIDSOMMAR ALLIHOPA!! :D

Ska försöka se till och fota lite idag så ni kan få lite bilder också ;)


Stallet!

Åkte ut till stallet igår, hade lite abstinens ;) haha
Linda skulle rida Strong så jag hängde på och red Bobo, vi började rida på banan och han var jättefin avslutade med att rida ut en sväng :)
.
Idag åkte jag ut till stallet vid 10 för att kolla på lägeravslutningen. Alla va jätteduktiga :)
Jag hjälpte Agnes och fixa stallet och en massa annat. När alla hade åkt hem och vi hade fixat det som skulle fixas så skulle vi rida en sväng. Agnes på Sigge och jag på Alcudia, men hon hade tappat en sko så jag fick rida Karlsson :)
Riktigt roligt, dock red vi inte ut utan vi red för Lisa och det var välbehövligt. Karlsson var riktigt rolig att rida, stor men ändå inte. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men han var riktigt rolig iaf, jag kände mig dock som en nybörjare från stund till stund, men men. Bara bra att få rida olika sorters hästar så man lär sig mer :)

Karlsson


Kryssning!

Herregud vad roligt jag har haft!!! Kom hem igår men hade inte dirket lust eller tid att skriva. Idag mår jag bättre men är helt jävla hyper och vill absolut itne sitta still. Men måste försöka tagga ner lite ;) haha
.
Allt som hände på båten stannar på båten, men vill ni absolut veta så får ni fråga, tar det inte här ;) haha
Det kommer ett gäng bilder snart också. Dem finns redan på fejjan om ni vill se dem :P


Kryssning!

I torsdags var det som sagt dem sista lektionerna på Finntorp för denna termin, sorgligt men skönt med en paus.(Inte från hästarna, såklart, men från allt som har med riskolan att göra) Jag kommer ju vara i stallet nästan som vanligt så jag kommer ju inte behöva sakna det iaf ;)
.
Igår började det första lägret, så himla skönt att det är igång nu. Lägrena ger en så himla mysig känsla över gården. På något konstigt sätt kan 16 ungar lägga ett slags lugn över gården. Fråga mig inte hur, men så är det.
Men allt gick bra igår och jag fick träffa en av mina lägerungar från förra året :)
.
Igår drog Malin med mig ut på krogen. Vi tog det lite lugnt men hade jättekul ändå :)
Idag var det upp vid 9 som gällde för att åka till Nyköping med mormor och mamma. Köpte ett par byxor på hm och ett linne :)
.
I morgon kommer dagen vi har väntat på :P Äntligen är det dags för 100% PARTY KRYSSNING!!! :D:D
Kommer bli så jävla kul. Vi åker tåg upp till Stockholm i morgon sen får vi skjuts ut till hamnen för att sedan stiga på båten mot Riga :) Kommer nog bli en resa som vi sent kommer glömma :)
.
Ja nu har ni fått lite uppdatering om hur livet set ut just nu. Aldrig en lugn stund. ;)
Emma har ju en iphone så kanske kan sno den ibland för att blogga, min vill ju inte fungera när det gäller det :/
.
Men ni får ha det så bra, det ska iaf jag!! :)


Teori, stallet, köra, stallet

Idag har jag hunnit med mycket känns det som men ändå inte gjort någe ;) haha
.
Började med att plugga teori på förmiddagen typ fram till halv 12, när Gunilla ringer och frågar om jag är på Finntorp. Hon var påväg dit för att lämna en häst till lägrena. Vi pratade en stund sen bestämde jag mig för att åka ut till Finntorp en snabbis för att träffa henne. Var så himla länge sen sist så var bara tvungen :)
Visade henne runt på Finntorp, hon vet ju hur det ser ut men jag visade allat nytt och alla nya hästar :)
Hon blev nog imponerad över hur mycket dem nya ägarna har gjort :) Men det är det många som blir, även jag måste stanna upp och tänka ibland att det faktiskt är någon som tar tag i allting. Jättekul!! :D
.
Strax innan 13 åkte jag hem igen för jag skulle övningsköra med mormor kl 14 typ, så åkte hem och åt lite innan. Sen drog vi ut på en sväng, vi lånade en annan bil idag då styrservon är trasig på den vi brukar så ag hamnar alltid mitt i vägen när jag svänger då det blir så tungstyrt. Blev kär i den lilla bilen jag körde idag. Gick skit bra att köra med den :)
Det var så himla kul på ett ställe, en ättebrant backa som jag tränade på att starta i. Gick jättebra! stannade fler gånger och det gick lika bra alla gånger. Sen körde jag upp och skulle svänga vänster i en korsning. Vad händer då? Jo, jag fick motorstopp. Gissa vad vi skrattade när jag precis hade startat i en skitbrant backe så klarar jag inte att vänga ;) haha Men men, jag vet vuxna som får såna stopp så bryt mig inte så mkt. Bara det inte kommer på uppkörningen ;)
.
Direkt efter körningen körde mormor och morfar ut mig till Finntorp, där jag spenderade hela kvällen :)
Red Sigge på sista lektionen och det kändes jättebra. Det såg nog inte alltid jättebra ut, men jag fick en underbar känsla och det är den jag går på. Sigge blev allt eftersom eftergiven lite av sig själv eller vad man ska säga. Jag hade en mjuk kontakt sen fick han välja lite vad han ville med den och han förtstod ganska snabbt vad jag ville. Det där kommer bli en riktigt fin häst kan jag säga. Helt underbar när man hittar känslan! Riktigt rolig häst!
.
Anne frågade alla elever idag vad man tyckte man hade blivit bättre på under den här terminen i både hoppning och dressyr. Och då tänkte jag till lite själv, vad har jag blivit bättre på. Visst jag känner att jag har utvecklats, men vad är det som har blivit bättre?
I hoppningen är det ganska självklart, jag vågar driva mot ett hinder nu och sitter inte och mesar lika mycket. Jag är ju absolut inte färdig på den fronten men det har blivit mycket bättre.
I dressyren har jag lärt mig att rida mer på känsla är på hur det ser ut. Förut tog jag snabbastte vägen och det håller inte i längden. Utan jag har verkligen lärt mig att även om det inte alltid ser bra ut så kan det kännas hundra procentigt. Och det är en så underbar känsla när man får den.
.
Oj det blev ett långt inlägg av lite olika saker ;) haha Men hoppas ni orkar läsa det :)

Sigge fick stå för bilden :)



Sovmorgon?

När jag har tid att sova och inte har någe att göra då vaknar man kvart i 6 av värsta hostattacken! Irriterande!
Men lyckades somna om för att vakna av hostningar var tionde minut. Men vid 8 var det bara att ge sig och gå upp. Orkade inte mer då!
.
Har iaf varit jätteduktig idag och gjort halva teorihäftet :) Så bara halva kvar nu det går ju fort :P
.
Taggar till tusen inför helgen!! :D
Så ska jag Malin och Emma åka 100% party kryssning!!! :D YEEY!!! Kommer bli så jävla kul!

Taggad till tusen!! :D


Äntligen!! :)

Äntligen funkar min statistik igen, va bara tvungen att lägga in en kod i kodmallarna så funkade det igen! :)
Så nu får ni kolla in och läsa mkt så jag ser det också ;) haha


Dressyrträning

Red som sagt sista lektionen idag och vet inte riktigt var min förkylning tyckte om det ;)
Red Taggen och han va jättefin! :) Klockrena fattningar varje gång :) Riktigt fin!
Den här veckan är ju slutspurten för denna termin på fredag börjar j som sagt första lägret :)
Hoppas bara att sommaren kommer igång också så barnen får lite fint väder :)
Förberedelserna är i full gång :)
.
I morgon blir det en rejäl sovmorgon om inte min skitkanin väljer att försöka gräva sig ut genom buren som hon gjorde i morse. Det roliga är att buren är öppen så det är bara att hoppa ut om hon inte vill vara där inne. :P
Vid tre ska jag upp på stan och träffa någon som jag ska köpa 4 par ridbyxor av :)
Sen ska jag köra järnet! Övningsköra tills jag stupar. Allt vi tränade på idag ska sitta nästa lektion på nästa lektion :P Direkt när jag vaknar ska jag plugga ihjäl mig, nästa vecka ska  häftet vara klart vilket betyder att hela boken ska läsas en gång till ;) 
När jag är klar får jasg börja sitta nere på körskolan och plugga vid datorn och med deras meterial :)
Men det ska nog gå bra :P


Körlektion!

Idag var det äntligen dags för den första körlektionen. Gick väl bra, men kändes som första gången jag körde igen ;) haha
Men det blir nog bättre när man kört en del. Han klagade ju på andra saker än vad dem här hemma gör så det blir ju lite annorlunda., + att man körde en helt ny bil. Men tror det kommer gå bra. Nu blir det hårdträning hemma och på körskolan under sommaren och så hoppas jag på körkort så fort som möjligt :P Måste bara komma ihåg att plugga teori som fan nu också. Vafan är sommarlov liksom ;) haha
Men vafan det är så värt det, fatta när jag har körkort :D
Blir att åka till stallet lite senare för sista dressyrlektionen den här terminen. Blir nog dock bara en idag med tanke på att jag är sjuk ;)


Förkyld

Jag är apförkyld! Fattar inte varför det var tuvngen att komma nu, precis när man har fått lov?
.
Va på strömsholm i fredags med klassen, det va kul men lyckades bränna mig som fan. Brukar ju aldrig göra det men nu gjorde jag verkligen det. Lyckades tom bränna benan då är det illa!

Nu, två dar senare är jag lika röd ;)
.
I lördags jobbade jag som vanligt, red även Alcudia, gick bra hon va lite stel i början men lossade bra efter en stund :)
.
Idag jobbade jag sista dagen. Så nu har jag sommarlov ett tag :P
Jobbar ju på läger två som börjar den 24 så det är exakt 2 veckor kvar :) Sen är jag ledig en vecka för att sedan jobba ett läger till :)
Hoppas alla går bra :) Första sommaren med dem nya ägaren, det kommer bli skitbra! :D
Skrittade ut på Alcudia idag med Svante och strong :)

två fuxar ute på promenad :)


Sådär ja,

Nu kan jag ju inte skylla på skolan att jag inte uppdaterar ;) haha
.
SLutade ju som sagt i tisdags och det blev  en riktigt bra dag tycker jag, slutade absolut bäst när vår klass helt plötsligt grävde ner att stridsyxor och slöt fred :P haha kanske låter extremt men snarare tvärtom :P
Men nu är det löst och allting kommer att bli så bra :)
.
Igår övningskörde jag först sen var jag ut till Finntorp hela dagen :) Avslutade dagen med ett pass på Sigge och det fick riktigt bra :) Jättefin och lugn pålle, riktigt nöjd :)
.
Idag åkte jag till Eskilstuna vid 10 för att dra vidare mot Strömsholm med Veronica för att vara funktionär. Vi var grindöppnare under en dressyr klass, visst kanske inte så jättekul men vi hade många olika givande samtal så det var jättekul ändå :)
Mormor och morfar hämtade oss vid halv fem, vi skjutsade hem Veronica sen släppte dem av mig på Finntorp där jag skulle rida på den nya pållen Alcudia, gick riktigt bra, det var hoppning och hon hoppar som en gud ;) Riktigt fin häst :) Nu börjar stallen fyllas inför sommaren :)
Så jävla fin!! :)


Har jag en blogg?

Haha oj måste ha glömt bort att jag faktiskt har en blogg också ;)
Vet inte varför jag har blivit så himla dålig på att uppdatera :P
.
Mycket har hänt sen sist, roligt och ledsamt, tyvärr. 
Men livet lever vidare och tur är väl det :P
.
Jobbade ju hela helgen om vanligt, började tidigt både lördag och söndag, men väldigt skönt att vara klar och sen slappa hela eftermiddagen :)
Övningskörde igår i Katrineholm och det gick skit bra :) Så nu är min första körlektion inbokad, på måndag 9.30 :) Ska bli roligt att äntligen komma igång :)
.
Dressyr träning idag, mycket bättre än förra veckan :) Kom till ridning bättre i största allmänhet idag.
.
I morgon är det först skolmästerskap på Vilsta för hela skolan, sen drar jag hem till Amanda,(tror jag) haha, och fixar oss inför kvällens avslutnings"middag" på skolan :)
Vår skola har avslutningen på kvällen för att föräldrarna ska kunna komma.
Så i morgon kväll börjar mitt sommarlov!!!!! :D inte för att det känns som sommar.
.
På onsdag blir det nog heldag i stallet, på torsdag är jag funktionär på strömsholm med Veronica och på fredag ska jag ev med skolan till strömsholmstävlingarna. Har ju egentligen sommarlov så vet inte om jag orkar åka enda dit för att bara kolla på tävlingar hela dagen. Det är ju så krångligt att ta sig dit.
Vi får se helt enkelt. 
.
När skolan är slut kanske jag kan börja uppdatera bättre ;) haha